Betekenis van pallet

Wat is een pallet?

Het woord pallet staat voor een transporteenheid. Meestal gaat het hier om een houten plateau waarop goederen kunnen worden opgeslagen en vervoerd. Al zijn er ook varianten ontwikkeld gemaakt van kunststof of karton. Het handige aan een pallet is dat deze kan worden verplaatst met een vorkheftruck of pompwagen, door middel van het plaatsen van de uiteinden van de wagens in de holle tussenruimte onder de lading.

Stapelbaar en altijd te verplaatsen

Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat grote bedrijven een aanzienlijke voorraad in opslagloodsen moeten opslaan. Het is dan wel handig als een nieuwe levering gemakkelijk te verplaatsen is zonder dat alle spullen van een pallet gehaald moeten worden. En is het fijn als deze pallets met of zonder lading te stapelen zijn. Alle verloren ruimte kost immers geld en maakt het werkt lastiger.

Om het gebruik van pallets altijd mogelijk te maken is standaardisatie dus erg belangrijk, de meeste pallets worden dan ook in een specifieke maat gefabriceerd namelijk 80 bij 120 cm. Deze standaardmaat wordt aangeduid met de naam Europallet.

Wil je meer weten over pallets of direct pallets verkopen? Kijk dan op de website van Palletcentrale.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *