Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van padelsport

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is padel?

In Latijns-Amerikaanse landen en Zuid-Europa wordt Padel gespeeld. Een racketsport die we hier nog niet echt kennen, maar zeker de moeite waard is.

Maak kennis met padel

Padel is een racketsport waarbij de spellen officieel als dubbelspel worden gespeeld in een afgesloten ruimte met transparante wanden, die deel uitmaken van het speelveld. Het spel wordt zowel binnen als buiten gespeeld met stevig en geperforeerde padel rackets. De baan is qua grootte vergelijkbaar met paddle-tennis, maar is anders gemarkeerd.

1. De padel court

De court in Padel speelt een grote rol in de flow van het spel. In deze racketsport is het toegestaan ​​om met de bal tegen de muren te slaan, en dit aspect heeft een aanzienlijke impact op de strategische rand van het spel.

Zo ziet de baan eruit:

De afmeting van de baan is 32ft breed (10m) bij 65ft (20m) lang.
De baan is rechthoekig en in tweeën gedeeld door een net, dat ongeveer 35 inch of 0,9 meter hoog is.
De rechtbank moet volledig omsloten zijn.
Het oppervlak van de grond moet gemaakt zijn van poreus beton of cement, synthetisch materiaal of kunstgras.

De baan mag slechts één kleur hebben. Voorkeurskleuren zijn groen, blauw of terracotta en altijd in contrast met de kleur van het muuroppervlak.

2. De peddel of Pala

Het Padel-racket of “Pala” is solide, zonder snaren. Hij is kleiner en compacter dan een tennisracket (Amazon link), waardoor hij makkelijker te hanteren is. Beide kanten van het racket moeten vlak zijn en kunnen zowel glad als ruw zijn. Ook moet aan het uiteinde van het handvat een niet-elastisch koord zitten, dat om de pols moet worden gedaan als bescherming tegen ongelukken. Het gebruik van het snoer is verplicht.

3. De bal

De ballen in Padel zijn over het algemeen gemaakt van zacht rubber bedekt met een uniform buitenoppervlak in geel of in sommige gevallen wit. De buitenlaag kan bijvoorbeeld van wol of nylon zijn gemaakt.

Op het eerste gezicht is het moeilijk te zeggen wat het verschil is tussen een tennisbal en een padelbal. Hoewel ze in verschillende aspecten verschillen, is de sleutel tot het begrijpen van het verschil tussen een tennisbal en een padelbal de druk. In vergelijking met een tennisbal zijn Padelballen 0,06 atmosfeer lager op druk.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: