Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Padel

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Veel mensen weten de betekenis van padel niet omdat dit een sport is die sterk in opkomst en in Nederland tot voor kort relatief onbekend was. Padel is een sport dat het beste kan worden omschreven als een combinatie van tennis en squash. De sport heeft dan ook kenmerken die gelijkenissen kent met beide sporten.

Padel, dé sport in opkomst

Padel is een van de snelst groeiende sporten in ons land. Het is een sport dat steeds meer wordt gespeeld. Ook het aantal padelbanen is sterk aan het stijgen in ons land. Dit komt omdat padel een zeer toegankelijke sport is. Het is een sport dat niet zo snel gaat als tennis maar waarbij er meer tactisch inzicht komt kijken. De stijgende populariteit zou suggereren dat padel een nieuwe sport is. Dit is echter niet het geval. De sport is ontstaan in 1969. Sinds deze introductie zijn er meer dan 10 miljoen mensen die padel spelen. Dit aantal is sterk aan het stijgen.

Hoe wordt padel tennis gespeeld?

Padel wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekige baan. Deze baan heeft een afmeting van 10 meter breed en 20 meter. Een padelveld is omringt door wanden. Deze wanden zijn gemaakt van glas en hekwerk. Deze omheining mag gebruikt worden bij het beoefenen van deze sport. Hierdoor kan er een vergelijking worden getrokken tussen het spelen van squash en het spelen van padel.

De sport wordt in de volksmond ook wel padel tennis genoemd. Voor het padel tennis spelen heb je dan ook vier spelers nodig. De baan heeft veel gelijkenissen met een tennisbaan. Daarnaast speel je padel met twee mensen aan één kant van het net en wordt de bal over en weer gespeeld met behulp van een racket. Hierbij wordt er uiteraard gebruik gemaakt van rackets die speciaal hiervoor zijn ontwikkeld. Ook de bal die bij padel gebruikt wordt, lijkt veel op een tennisbal. Er wordt bij padel echter gebruik gemaakt van een bal die een lagere atmosferische druk per cm2 dan bij een tennisbal het geval is. Hierdoor zal er minder snelheid gegeven kunnen worden aan de bal. Hierdoor zal vooral tactisch inzicht doorslaggevend zijn om punten te scoren. Als de bal voor de tweede keer op de grond stuitert of een van de spelers raakt, is het punt voorbij. De puntentelling is gelijk aan tennis.

Padel spelen in Nederland

Padel is een zeer toegankelijke sport doordat het minder snel gaat in vergelijking met tennis of squash. Doordat er gebruik mag worden gemaakt van de muren en omheining zal het wel langer duren voordat een punt gescoord wordt. Vooral in landen als Spanje en Argentinië wordt padel op een zeer hoog niveau gespeeld. Het niveau is in Nederland sterk in opkomst. Dit komt mede omdat er sprake is van een toenemende interesse in padel. In iedere regio zijn er wel één of meerdere padelbanen te vinden. Het aantal padelbanen stijgt snel in ons land om in de toenemende interesse te voorzien.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Parfum aanbiedingen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: