Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van padel spelen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De sport padel is al wat ouder, maar heeft pas recent aandacht gekregen in Nederland. De meeste van ons zullen nog niet weten wat padel is. In het kort: als je squash en tennis in de blender stopt krijg je padel, een echte mix dus. Om een potje padel te spelen zijn er 4 spelers vereist die verdeeld worden over 2 teams. De teams spelen tegen elkaar op een veld van 20 meter lang en 10 meter breed, dat is ietsjes kleiner dan een standaard tennisbaan. Wat padel zo uniek maakt zijn de wanden van glas die het hele speelveld omringen. Deze mogen tijdens het spel gebruikt worden.

Wat heb je nodig om padel te spelen?

Om deel te kunnen nemen aan een potje padel is er, net als bij squash en tennis, geen verplichte kleding. Het is aan te raden om iets aan te trekken waarin je makkelijk kunt bewegen en iets wat hydrateert. Vaak zie je padelspelers in een korte gym broek en een licht t-shirt of sportshirt. Stevig padel schoenen zijn ook zeker handig. Voor de beste padel schoenen kun je advies vragen in een winkel of op internet kijken.

De spelregels van padel

Je hebt veld, je hebt de wanden en de beste padel schoenen, nu nog de spelregels. Eerder werd al vermeld dat padel veel weg heeft van onder andere tennis. Dit is ook terug te zien aan de speelbal. De bal die gebruikt wordt bij padel lijkt op het eerste oog precies op een tennisbal, maar heeft een lage druk. Dit houdt in dat de padelbal wat langzamer door de lucht beweegt. Even terug naar die glazen wanden die je mag betrekken in het spel. Zorg jij ervoor dat de bal stuitert aan de kant van de tegenstander, dan mag je volgens de regels de wanden gebruiken. Wanneer de padelbal meteen de wand raakt, houdt dat in dat je tegenstanders een punt hebben verdiend.

Anders dan bij de andere sporten sla je bij padel altijd onderhands en diagonaal op. De bal moet ook gestuiterd hebben op eigen helft. Je kunt ook voor een creatieve opslag gaan en de glazen wanden gebruiken om je tegenstanders te verrassen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: