Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van paardenmelk

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Paardenmelk wordt door merries geproduceerd. Het is eigenlijk bedoeld om de veulens mee te voeden. Dit is echter niet de enige manier waarop het te gebruiken is. Ook voor mensen kan het gebruik van paardenmelk van grote waarde zijn. Het kan namelijk helpen bij allerlei gezondheidsproblemen. Dit komt door de samenstelling van de melk. Niet alleen de verschillende stoffen afzonderlijk, maar ook in combinatie met elkaar hebben grote waarde. De paardenmelk wordt geproduceerd in een paardenmelkerij.

Werkzame stoffen in de melk

Het is goed om te weten dat paardenmelk vol met werkzame stoffen zit. Zo zitten er verschillende stoffen in die ontstekingsremmend werken. Dat komt mede ook door de antibacteriële werking van deze stoffen. Het is daardoor onder andere ook heel goed voor het maag- en darmsysteem van de mens. Dit is dus ook een goede reden om het product preventief te gebruiken en niet alleen in het geval van ziekteverschijnselen. Ook is het goed om te beseffen dat vitamine C en D in de melk is terug te vinden.

Werking op de huid

Ook als het gaat om het bestrijden of verzachten van huidaandoeningen kan paardenmelk van grote waarde zijn. Zo werkt het goed bij acne, eczeem en psoriasis. Dit zijn drie huidaandoeningen die met regelmaat bij mensen voorkomen. Let wel op. Met dit product zijn deze klachten niet te genezen. Wel is te zorgen dat de klachten teruggedrongen worden. Zo kan de huid gezonder aanvoelen en er beter uit gaan zien. Dit komt onder andere door de aanwezigheid van de vitamines, A, B2 en B5, maar ook door de stof histidine.

De melk innemen

Om te profiteren van wat de paardenmelk kan bieden, is het belangrijk om te begrijpen hoe dit gebruikt moet worden. De beste werking wordt ervaren wanneer het product ingenomen wordt. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van capsules. Die zijn specifiek te krijgen wanneer bijvoorbeeld problemen met de huid moeten worden teruggedrongen. Het is dan wel belangrijk om de inname over een langere periode systematisch vol te houden. Dit is uit onderzoek naar voren gekomen.

Verschillende onderzoeken naar paardenmelk

Naar de werking van paardenmelk zijn verschillende onderzoeken gedaan. Sommige van deze onderzoeken lopen nog altijd. Daaruit blijkt dat de aanwezigheid van de verschillende stoffen positief werken op de darmflora en het immuunsysteem van mensen. Dit geldt met name voor mensen die te maken hebben met chronische ontstekingsziekten aan de huid. Een inname van een halfjaar of langer werkt dan optimaal.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: