Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van overbeet

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een overbeet is een afwijkende stand van de tanden. Hierbij komen de boventanden over de ondertanden heen. Omdat het vaak voorkomt, is het geen zeldzame aandoening van de tanden. Daarnaast is het zo dat de knobbels van de kiezen elkaar afwisselen, waardoor de kiezen dus ook niet goed op elkaar kunnen staan. Volgens een tandarts in Zoetermeer is een  beet recht, regelmatig en ook zonder spleetjes. Dit biedt een juiste en goede verhouding. Een overbeet kan gemakkelijk door middel van een beugel opgelost worden. De effecten van een overbeet zijn vaak niet zo duidelijk aanwezig bij de meeste mensen. In dit artikel lees je meer over overbeten en de behandeling ervan.

Symptomen

Bij een overbeet staan, zoals beschreven, de boventanden over de ondertanden heen. Hierdoor sluiten ze niet mooi op elkaar aan. De mate van de overbeet wordt bepaald door de hoeveelheid ruimte die er is tussen de boven- en ondertanden. Dit kan zowel weinig als veel ruimte zijn. Een overbeet kan de tandarts in Zoetermeer gemakkelijk herkennen. Ook zelf kun je deze herkennen door de tanden op elkaar te zetten en vervolgens in de spiegel te kijken. Bij een zogeheten goede beet staan de tanden mooi op elkaar en zien de tanden er recht uit.

Bij ernstige gevallen van een overbeet kunnen er ook aanvullende complicaties of symptomen optreden. Er kan gedacht worden aan een verminderde spraakontwikkeling, maar ook moeite met eten en kauwen en een afwijkende vorm van het gezicht. Ook kunnen naar voren gerichte tanden voorkomen.

Behandeling

Wanneer blijkt uit de bovenstaande test dat je inderdaad ruimte hebt tussen de boven- en ondertanden, dan is het verstandig om je tandarts in Zoetermeer te bezoeken. Hij of zij kan de mate van de overbeet constateren en een behandeling in gang zetten. Wel kun je zelf bepalen of je dit wil laten behandelen. Bij een overbeet met veel ruimte tussen de tanden, wordt wel aangeraden om dit te laten behandelen. Wanneer dit niet behandeld wordt kunnen de bovengenoemde aanvullende complicaties namelijk ontstaan.

Voor een behandeling tegen de overbeet kan men langsgaan bij een orthodontist. Deze is gespecialiseerd in rechtzetten van scheve tanden. Dit doen zij door middel van beugels. Ook een overbeet is een vorm van scheve tanden. De tandarts in Zoetermeer stuurt je door naar de orthodontist die door middel van deze beugels jouw overbeet behandelt. Vaak worden er verschillende soorten beugels gebruikt om uiteindelijk rechte tanden te krijgen. Beugels die worden gebruikt bij een overbeet zijn vaak de buitenboordbeugel en de blokbeugel.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: