Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van outlet

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
3.7
(3)

Misschien heb je er wel eens van gehoord, een ‘outlet’. Maar wat is een outlet eigenlijk precies en wat voor soorten outlets bestaan er? We leggen het graag aan je uit. Een outlet (ook wel outletstore genoemd) is een winkel die producten aanbiedt tegen hoge kortingen. Doorgaans zijn dit producten van gerenommeerde merken die normaliter allesbehalve goedkoop zijn. Toch liggen ze vaak voor een aantrekkelijke prijs in de outlet winkel. Zo kunnen exclusieve merken als Gucci, Hugo Boss en Tommy Hilfiger ineens voor een veel breder publiek gekocht worden.

Fysieke outlet

Veel mensen denken bij een outlet aan een fysieke winkel. Vaak zijn outlets geclusterd in een nieuwbouw centrum dat moet lijken op een sfeervolle Italiaanse stad. Mensen komen van heinde en ver om er koopjes te scoren. Vaak ben je alleen het voordeel van de goedkope spullen weer kwijt aan het hoge parkeertarief… Voorbeelden van fysieke outlet stores zijn Bataviastad in Lelystad en de Designer Outlet in Roermond. Goedkoop of niet, een dagje shoppen in deze nep-steden is altijd vermakelijk.

Online outlet

Een minder bekent begrip is de online outlet. Een online outlet shop werkt eigenlijk hetzelfde als zijn fysieke variant, maar dan zonder een winkel van bakstenen. Hierdoor kunnen de kortingen vaak nóg hoger zijn, omdat er minder kosten zijn aan huur en personeel. Een voorbeeld van een outlet webshop is Starlounge.nl. Zij verkopen sieraden en horloges van allerlei fashion merken. Door het outlet principe lopen de kortingen soms wel op tot maar liefst 80%. Daarnaast ben je ook geen fortuin kwijt aan parkeerkosten.

Waarom is een outlet goedkoop?

Leuk zo’n outlet, maar hoe kan het dat de kortingen zo hoog zijn? Soms maakt dit mensen wantrouwig. Zijn de producten wel nieuw en origineel? We kunnen natuurlijk niet voor elke outlet wereldwijd spreken, maar de gerenommeerde outlets die genoemd worden in dit artikel werken absoluut met nieuwe en originele producten. De producten kunnen zo goedkoop worden aangeboden, omdat het restpartijen betreft. Denk bijvoorbeeld aan een horloge waar er veel van geproduceerd zijn, maar niet veel van zijn verkocht. De leverancier zit nu met een doos horloges waar hij toch vanaf wil. Dan maar voor een prikkie! Het kan natuurlijk ook dat een juwelier bijvoorbeeld failliet gaat. De oude voorraad wordt voordelig opgekocht en kan zodoende voor scherpe prijzen worden aangeboden. Hierdoor kun je al snel tientallen euro’s besparen door te shoppen bij een outlet.

Een slimme manier om te besparen

Veel budget coaches sferen bij outlets. Het kost soms wat meer moeite om de geschikte items te vinden. Het kan goed dat een outlet niet meer jouw maat verkoopt, of dat het aanbod wat beperkt is. Toch loont het om even te speuren. Je betaalt soms maar een schijntje van de originele prijs. Als je dit eenmaal door hebt wordt kopen in reguliere winkels steeds lastiger. Je wilt immers geen dief van je eigen portemonnee zijn.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 3.7 / 5. Stemmen telling: 3

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: