Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van oudmetaalhandel

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Het woord zegt het al: een oudmetaalhandel handelt in oude metalen. Maar wat houdt dat precies in en waarvoor kun je terecht bij zo’n bedrijf?

Een oudmetaalhandel koopt oude metalen in, zoals koper, kabels en draad, zink, lood, aluminium, RVS, ijzer, staal en loodaccu’s. Wanneer je een grote partij hebt waar je vanaf wilt, kun je de metalen vaak ook laten afhalen. Het huren van een container om oude metalen in te verzamelen, behoort ook tot de mogelijkheden. O

Wat doet een oudmetaalhandel met de ingeleverde metalen?

Een oudmetaalhandel verzamelt en bewerkt de ingekochte metalen, perst grote partijen samen en scheidt kunstof en metaal door de kabels te pellen of te shredderen. Daarna gaan de metalen naar omsmeltingsfabrieken, waar ze worden verwerkt tot nieuwe metalen en weer hergebruikt. Metalen kunnen goed worden gerecycled, waardoor er minder schaarse grondstoffen, zoals ertsen, gewonnen hoeven te worden. Daarnaast bespaar je met het omsmelten van oude metalen 90% energie ten opzichte van het smelten van ertsen. Oude metalen inleveren, levert dus niet alleen geld op, maar draagt ook bij aan een beter milieu.

Wie kan er naar een oudmetaalhandel?

Bij de oudmetaalhandel zijn zowel bedrijven als particulieren welkom met oude metalen. Vaak kun je zonder afspraak het terrein op rijden en helpen de medewerkers je met het lossen en sorteren van je metalen. Na weging ontvang je direct het bedrag dat je metalen waard zijn: contant of via bankoverschrijving. Een prijslijst met de waarde en foto’s van verschillende metaalsoorten vind je op de website van de oudmetaalhandel.

Wat kun je inleveren bij een oudmetaalhandel?

Oudmetaalhandels kopen alle soorten oude metalen in: koper, kabel en draad, aluminium, roestvrijstaal, lood, zink, ijzer, staal en loodaccu’s. Ook oude printplaten en moederborden worden ingenomen en katalysatoren van auto’s.

Wat is het verschil tussen een oudmetaalhandel en de milieustraat?

Het grootste verschil tussen een metaalhandel en de milieustraat is dat je bij een oudmetaalhandel geld krijgt wanneer je metalen inlevert. Bij de milieustraat krijg je niets voor je afval en waardevolle materialen, en voor het inleveren van vervuilende soorten/stoffen moet je vaak betalen.
Een tweede verschil is dat oudmetaalhandels alleen oude metalen innemen. Met batterijen en accu’s anders dan loodaccu’s (bijvoorbeeld van fietsen of handgereedschap), of wit- en bruingoed, zoals koelkasten en televisies moet je naar de milieustraat. Ook materiaal dat verontreinigd is met bijvoorbeeld kunststof, beton, hout, of schadelijke stoffen neemt een oudmetaalhandel niet aan en met fietsen en banden kun je er ook niet terecht.

Het verschil is dus dat een oudmetaalhandel je betaalt voor het inleveren van oude metalen, maar dat je er niet terecht kunt met materialen anders dan metaal.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Techniek & Wetenschap
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: