Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van oud ijzerhandel

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuten
0
(0)

Wat is oud ijzerhandel?

Het woord zegt het al: een oud ijzer hadel handelt in oude metalen. Maar wat houdt dat precies in en waarom zou je daar gebruik van maken?

Een oud ijzerhandelaar koopt gebruikte metalen in, zoals koper, kabels en draad, zink, lood, aluminium, RVS, ijzer, staal en loodaccu’s. Wanneer je een grote partij hebt waar je vanaf wilt, kun je de metalen vaak ook laten afhalen. Het huren van een container om oude metalen in te verzamelen, behoort ook tot de mogelijkheden.

Wat doet een oudmetaalhandel met de ingeleverde metalen?

Een oud ijzerhandel verzamelt en bewerkt de ingekochte metalen, perst grote partijen samen en scheidt kunstof en metaal door de kabels te pellen of te shredderen. Daarna gaan de metalen naar omsmeltingsfabrieken, waar ze worden verwerkt tot nieuwe metalen en weer hergebruikt. Metalen kunnen goed worden gerecycled, waardoor er minder schaarse grondstoffen, zoals ertsen, gewonnen hoeven te worden. Daarnaast bespaar je met het omsmelten van oude metalen 90% energie ten opzichte van het smelten van ertsen. Oude metalen inleveren, levert dus niet alleen geld op, maar draagt ook bij aan een beter milieu.

Wie kan er naar een oudmetaalhandel?

Bij de oud ijzerhandel zijn zowel bedrijven als particulieren welkom met oude metalen. Na weging ontvang je direct het bedrag dat je metalen waard zijn: contant of via bankoverschrijving.

Wat is het verschil tussen een oudmetaalhandel en de milieustraat?

Het grootste verschil tussen een oud ijzerhandel en de milieustraat is dat je bij een oudmetaalhandel geld krijgt wanneer je metalen inlevert. Bij de milieustraat krijg je niets voor je afval en waardevolle materialen, en voor het inleveren van vervuilende soorten/stoffen moet je vaak betalen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: