Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van orofaciale fysiotherapie

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Orofaciale fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie, ook wel kaakfysiotherapie genoemd. Orofaciale fysiotherapie richt zich op de klachten rond het hoofd en de hals. Klachten in het kaakgebied zijn voor veel mensen de reden om een kaakfysiotherapeut in te schakelen.

Het kaakgewricht is één van de belangrijkste gewrichten in ons lichaam, daarom is het verstandig om bij klanten te kiezen voor orofaciale fysiotherapie. We gebruiken het kaakgewricht erg veel. Door de kaakspieren zorgen we ervoor dat de onderkaak beweegt, waardoor we kunnen slikken, kauwen en bijten. Ook bij zingen, spreken, zoenen, lachen en geeuwen.

Kaakklachten

Als gewrichten en spieren niet goed functioneren dan kan dat veel last veroorzaken. Zeker als dit in je kaakgebied is. Kaakklachten die regelmatig voorkomen zijn een knappende kaak, pijnlijke of vermoeide kauwspieren, beperkte mondopening of uitstralende pijn naar hoofd en hals. Kaakklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld: slijtage, ongewenste gewoonten zoals knarsen en klemmen, verhoogde spierspanning en kleine discus verschuivingen.

Kaakfysiotherapie

Bij kaakfysiotherapeut (orocaiale fysiotherapie) wordt er dus gericht op klachten binnen het hoofd-/halsgebied tot en met de schoudergordel. Klachten waarbij een kaakfysiotherapeut je kan helpen zijn dus hoofdpijn, beperkte mondopening, tandklemmen en tandenknarsen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

arbeidsongeschikt
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: