Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van oppottafel

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Er zijn allerlei manieren om in een kleine stadstuin of zelfs op je balkon verse groenten te kweken. Een oppottafel is dan één van de verschillende handige producten waarmee iedereen een moestuin kan creëren. Daarbij is het een erg nuttig hulpmiddel voor gebruik in je kas of in je tuin.

Maar wat is een oppottafel precies? Hier lees je meer over dit meubel en de situaties waarin het een uitkomst biedt.

Wat is een oppottafel?

Een oppottafel is een werktafel voor tuinierders. Hij wordt veel gebruikt om planten over te potten of om zaadjes in een kweektafel te zaaien, maar kan natuurlijk ook voor allerlei andere doeleinden worden toegepast. Het is een tafel waaraan je tuinwerkzaamheden uitvoert zonder dat je daarvoor moet bukken of op de knieën moet. Ze zijn te krijgen in verschillende afmetingen, zodat er zelfs een oppottafel is voor de kleinste balkons.

Veel oppottafels hebben ook opbergmogelijkheden, dus je hebt al je gereedschap bij de hand. Ze zijn te krijgen voor gebruik buiten en binnen en bedoeld om tuinierders het leven gemakkelijker te maken. Je plaatst ze in je tuin, in je moestuin, in je kas of op je balkon en hebt direct een verhoogde werkplek om aan te staan.

Verschillende soorten oppottafels

Op de website Maarnatuurlijk.be vind je allerlei handige tips en informatie voor iedereen die wil tuinieren. Oppottafels worden daar ook regelmatig behandeld. Ze bieden namelijk echt een uitkomst, ook voor tuinierders met een kleine stadstuin of alleen een balkon tot hun beschikking.

Er zijn verschillende soorten oppottafels om uit te kiezen. Deze zijn geschikt voor verschillende situaties.

1.      Simpele oppottafels

De meest simpele oppottafels hebben een werkblad en vaak ook een plank daaronder om je spullen op kwijt te kunnen. Dit zijn vaak ook de meest goedkope tafels, zonder extra opties of opbergruimte. Ze zijn praktisch, maar bieden wat minder gebruikersgemak.

2.      Oppottafels met lades en planken

Een oppottafel met lades en planken is ideaal voor gebruik op balkon of ergens anders waar de ruimte beperkt is. Ze hebben een plank onder en boven het tafelblad en lades onder het tafelblad waarop je al je gereedschap en benodigdheden kwijt kunt.

 

3.      Oppottafels met een uitneembare kweekbak

Een kweekbak is een bak waarin je zaadjes plant. Als de plantjes groot genoeg zijn, kan je ze naar de tuin of moestuinbak verplaatsen. Nadat je klaar bent met je werk neem je de kweekbak mee naar de plek waar de plantjes mogen groeien.

4.      Oppottafels met een lade die grond opvangt

Een ander voordeel van een oppottafel is dat deze voorkomt dat je zand op de grond valt. Kies voor een oppottafel met een lade en deze vangt al het zand dat je morst zodat je het nogmaals kunt gebruiken.

5.      Oppottafels op wieltjes

Er zijn ook oppottafels op wieltjes die je dus overal naartoe rijdt. Dat is handig als je niet altijd op dezelfde plek wilt werken of als je je oppottafel als je klaar bent weer gemakkelijk ergens wilt opbergen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Recreatie & Sport
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: