Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van Oplegslot

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Sloten zijn er om je huis te beveiligen en te verbeteren. Zonder een expert zoals een slotenmaker in Maastricht kan er echter wel eens wat verwarring ontstaan over de verschillende sloten die je kunt gebruiken. Een insteekslot, een espagnoletslot, een penslot. Wanneer je niet weet wat het is klinkt het allemaal als hetzelfde. Zo ook een oplegslot, maar deze wordt hier beneden uitgelegd.

Waar een insteekslot in de deur zelf wordt gezet, wordt een oplegslot bovenop de deur bevestigd. Een nadeel is dat dergelijke sloten kwetsbaarder zijn voor invloed van buitenaf. Voordelen zijn dat de montage makkelijker gaat, en dat de sloten overal opgezet kunnen worden zonder al te veel invloed te hebben op de deuren.

Een oplegslot bestaat  vaak uit een slotkast, een cilinder, een trekker een dagschoot, en een nachtschoot. Oftewel, een houder, een sluitingsmechanisme, een systeem om het open te maken, een slot dat de deur op zijn plek houdt, en een slot dat je op slot kunt draaien met een sleutel.

Oplegsloten zijn met name populair in schuren, op kasten, en bij voordeuren. Ook in de meubelbouw worden in het algemeen oplegsloten veelvuldig gebruikt. Het is adviseerbaar om een slotenmaker om vrijblijvend advies te vragen over soorten sloten wanneer je zelf een slot gaat zetten. Of om er een in te huren die het slot kan plaatsen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedsprei
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: