Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Operational lease

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Veel bedrijven hebben een leaseauto of bedrijfswagen of overwegen er een aan te schaffen. Niet elk bedrijf kan zich (meteen) een dergelijke investering veroorloven. Daarom bieden lease maatschappijen de mogelijkheid toch gebruik te maken van een lease optie, maar dan zonder investering. Dit heet operational leasen en is de meest voorkomende vorm als het gaat om het leasen van een (bedrijfs) wagen.

Financial en operational lease

Operational lease is een vorm van leasen, waarbij een bedrijf kiest voor het leasen van een nieuwe wagen, maar waarbij de leasemaatschappij de investering op zich neemt. De wagen is en blijft dan in het bezit van de leasemaatschappij en als bedrijf zijnde loop je dus ook geen financieel risico op dit gebied. Het bedrijf huurt dus de wagen van de leasemaatschappij. Hiervoor wordt maandelijks een bepaald bedrag betaald waarin alle kosten zijn meegenomen. Op de kosten voor de brandstof na uiteraard. Bij financial lease schaft een bedrijf de wagen ook daadwerkelijk aan. Je bent dan dus eigenaar (van de wagen) met bijbehorende kosten en eventuele risico’s. Kijk op https://privateleaseaanbieding.nl/ voor meer informatie

Verschil in financial en operational lease

Het verschil tussen operational Lease en financial Lease is nog niet voor iedereen even duidelijk. Het verschil zullen we nog wat verder toelichten. Nog een kenmerk is dat je als gebruiker ook niet met afschrijvingskosten te maken hebt. Een ‘nadeel’ is dat je als bedrijf zijnde niet van de fiscale voordelen kunt profiteren. Dat is een van de afwegingen die meegenomen moet worden in de keuze voor operational of financial leasen. Met financial leasen ben je op de lange termijn wel vaak goedkoper uit. Je betaalt namelijk een hoger maandbedrag bij operational leasen, doordat de leasemaatschappij bij operational leasen meer risico loopt dat er iets met de wagen gebeurt. Je betaalt wel de laagst mogelijke kilometerkostprijs. Dat is dus weer een voordeel.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: