Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van ontgiften

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Ontgiften wordt ook wel detoxen of ontslakken genoemd. Wanneer je gaat ontgiften ontdoe je je lichaam van alle giftige stoffen die niet goed zijn voor je lichaam. De sauna is hier de ideale plek voor en wordt soms zelfs aangeraden wat kilo’s kwijt te raken. Eigenlijk klinkt het als een fabeltje. Helaas is dit ook een fabel (al willen mensen vaak geloven dat het daadwerkelijk kan). Je kunt niet enkel door bezoekjes aan sauna’s gewicht verliezen. Hydratatie speelt een rol bij gewichtsverlies. Als je de sauna bezoekt verlies je vocht. Dit dient dan ook aangevuld te worden. Je wilt immers niet dat je lichaam uitdroogt. Het regelmatig bezoeken van sauna’s kan echter wel zorgen dat je doorbloeding beter verloopt. Hier heb je baat bij, zeker als je net hebt gesport. Zowel je spieren als je gewrichten kunnen tot rust komen en herstellen. Kilo’s kwijtraken kun je het beste doen door op je voeding te letten en op regelmatige basis te sporten. Als je dit dan combineert met het bezoeken van sauna’s, komt het helemaal goed met je strijd tegen de kilo’s!

Het bezoeken van sauna’s kent vele voordelen

Voor veel mensen is het sowieso verstandig om dieetadvies in te winnen als ze willen afvallen. Dieetadvies van een gediplomeerde diëtiste kan net dat extra zetje geven tijdens je afvalproces. Mocht je dit liever niet willen, dan kun je je ook focussen op sporten, voeding en een vorm van ontspanning zoals saunabezoekjes. De sauna kent een hoop voordelen. Een sauna bezoeken versterkt ten eerste je immuunsysteem. Er worden namelijk witte bloedcellen aangemaakt. Deze bloedcellen beschermen je lichaam tegen infecties bijvoorbeeld. Er worden daarnaast allerlei gifstoffen je lichaam uitgedreven. Dit is de reden dat je weleens heel veel zweet. Bovendien wordt de talgklier op je hoofdhuid geactiveerd als je jezelf vertroeteld met een saunabezoek. Je haren worden op die manier gehydrateerd. Tevens kent saunabezoek ook positieve effecten voor je hart en je cholesterol. Heb je veel chronische pijn? Dan kan een saunabezoek zeer effectief zijn. Overleg dit altijd op voorhand met een arts.

Alleen de sauna is niet effectief genoeg

Wil je flink ontgiften, dan zijn er nog meer dingen die als zeer effectief worden ervaren. Denk aan het drinken van een sapkuur met enkel gezonde groenten en fruitsoorten. Ook is het mogelijk om te gaan sporten en je zo te ontgiften. Ga voor een sport die uitdagend genoeg is voor je, zodat je het sporten geruime tijd kunt volhouden. Let daarnaast op je voeding (je kunt alsnog dieetadvies inwinnen op een later moment) en maak gezonde keuzes. Om jezelf te belonen kun je jezelf een saunasessie cadeau doen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Gezondheid
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: