Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van omscholen

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

We leven tegenwoordig in een economie en samenleving die steeds sneller verandert. Daarbij is omscholing een steeds meer voorkomend begrip. Maar wat betekent omscholing nou eigenlijk? In deze blog leggen we de definitie precies aan je uit en vertellen je wat welke factoren daar nog bij komen kijken.

De definitie

Omscholing is het proces waarbij iemand nieuwe vaardigheden en kennis aanleert via het volgen van opleidingen, trainingen, cursussen en/of andere activiteiten. Deze moeten hem of haar later in staat stellen om een ander beroep uit te oefenen dan degene tot op heden heeft uitgeoefend en waar diegene aanvankelijk voor is opgeleid. Heel simpel gezegd is omscholing dus een manier waarop iemand kennis vergaard om van beroep te wisselen.

Wat komt er allemaal nog meer bij kijken?

Hoewel je nu de definitie weet, zijn er nog andere dingen die hierbij komen kijken. Helaas vertelt het woordenboek dat niet, waardoor we het hier uitleggen. Je kunt niet zomaar een nieuwe opleiding volgen wanneer jij voor omscholing wilt gaan namelijk. Er zijn vaak speciale scholen of cursussen die gericht zijn op mensen die aan omscholing willen doen. Daardoor moet je jezelf goed inlezen of datgene wat jij wilt volgen, ook via omscholing kan.

Daarnaast is omscholen voornamelijk een proces dat vanuit de overheid wordt aangemoedigd. De grootste reden waarom mensen zich richten tot omscholing, is dat de kansen op de arbeidsmarkt met hun huidige beroep niet zo’n denderend zijn. Denk bijvoorbeeld aan beroepen als een melkboer in het verleden. Door automatisering zal dit ook voor chauffeurs geleden. Om te voorkomen dat er een hoog percentage werkloosheid plaatsvindt door verdwenen kansen op een specifieke arbeidsmarkt, moedigt de overheid mensen aan om te kiezen voor omscholing. Zo kunnen mensen hun kans op een nieuwe baan verhogen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: