Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van natuurlijk hondenvoer

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Steeds meer dingen in het leven moeten natuurlijk zijn. Het is vaak gezonder voor jezelf en beter voor je omgeving. Ook voor je huisdier kan overstappen op natuurlijk beter zijn. Zo heeft natuurlijk hondenvoer vele voordelen en is het heel simpel om hierop over te stappen. Wil je meer weten over natuurlijk hondenvoer? Lees dan dit blog.  

De definitie natuurlijk hondenvoer

Natuurlijk hondenvoer is voedsel zonder chemische toevoegingen. Dit voer bevat geen geur-, kleur- of smaakstoffen en is vrij van kunstmatige conserveringsmiddelen. Vaak bevat hondenvoer namelijk BHA en BHT. Deze conserveringsmiddelen voorkomen oxidatie van vetten en verkleuringen, maar kunnen het vetgehalte en het cholesterol van je hond verhogen. Kies je voor natuurlijk hondenvoer, dan hoef je je daar geen zorgen om te maken.

Wat zijn de voordelen van natuurlijk hondenvoer?

Het kiezen voor natuurlijke hondenvoeding in plaats van standaard hondenvoer brengt vele voordelen met zich mee. Zoals al eerder gezegd is, bevat natuurlijk hondenvoer geen geur-, kleur- of smaakstoffen. Daarnaast heeft natuurlijk hondenvoer de volgende voordelen:

  • Het hondenvoer is samengesteld met enkel hoogwaardige eiwitten en is daardoor beter verteerbaar voor je hond.
  • Het voedsel bevat grotere hoeveelheden voedingsrijke calorieën, waardoor je hond meer energie krijgt.
  • Het voer kan helpen om de symptomen van allergieën of huidaandoeningen te verminderen of zelfs te genezen, doordat er geen slechte stoffen in zitten.

Hoe stap ik over op natuurlijk hondenvoer?

Ben je enthousiast geworden over de voordelen van natuurlijk hondenvoer en wil je jouw hond dit ook gunnen? Stap dan snel over. Hieronder geven we een stappenplan om je hond binnen één week volledig te laten wennen aan het nieuwe, natuurlijke hondenvoer.

Stap 1: Geef op de 1ste en 2de dag 75% van het oude voer en 25% nieuw hondenvoer. Het is namelijk belangrijk dat je hond hier langzaam aan kan wennen

Stap 2: Geef op de 3de en 4de dag 50% van het oude voer en 50% van het nieuwe hondenvoer. Let hierbij goed op de ontlasting. Als dit normaal blijft, kan je over gaan naar de volgende stap.

Stap 3: Geef op de 5de en 6de dag 25% van het oude voer en 75% van het nieuwe hondenvoer. Kijk naast de ontlasting ook naar de vacht van je hond. Indien deze mooi glanst, is er niks aan de hand en betekent dit dat je hond goed aan het wennen is.

Stap 4: Geef op de 7de dag 100% van het nieuwe hondenvoer.

Met dit stappenplan is overstappen op natuurlijk hondenvoer een fluitje van een cent. Je hond kan rustig wennen aan het nieuwe voer en je zal al snel zien dat jouw hond veel meer energie krijgt.

 

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: