Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van nagellak

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is nagellak?

Velen gebruiken het voor een avond uit, een feestdag of andere speciale gelegenheid: nagellak. Het is een product dat door zo’n beetje elke vrouw wel eens is gebruikt. Toch weten we niet wat het product precies inhoudt en hoe het is ontstaan. Nagellak bestaat namelijk uit verschillende stoffen. Deze stoffen geven het product zijn typische kenmerken. Stoffen die verschillende effecten hebben: makkelijk aan te brengen, sneldroger, kleur-echt, soepel, waterbestendig en niet afbrokkelend. Voor een uitgebreide uitleg, lichten we het product hieronder verder toe.

Het ontstaan van de nagellak

Wanneer nagellak is ontdekt, is niet precies bekend. Het product heeft namelijk verschillende processen gehad. Het begon bij de chinese vrouwen. Zij maakten rond 3000 voor Christus hun lak van Arabisch gom, gelatine, bijenwas, plantaardige kleurstoffen en eiwitten. En om een mooi rood-roze kleurtje te krijgen, gebruikten ze geperste orchideeën en rozenblaadjes. Alleen een nadeel aan dit soort nagellak was dat deze uren moest drogen. In 600 voor Christus werd er zelfs goud en zilver op de nagels werd aangebracht. Een duur grapje wat als symbool stond voor rijkdom en vrije tijd.

Verschillende stoffen

Nagellak bestaat dus uit verschillende stoffen. Hars zorgt voor het harden van de lak. Het is een belangrijke stof die ervoor zorgt dat de lak gaat hechten op de nagel. De weekmakers zorgen voor een soepel karakter en dat het niet snel afbrokkelt. Daarnaast is nagellak vaak een egale laag. De stof die hiervoor zorgt is een filmer. Voor het soepel blijven van de nagellak worden er verschillende oplosmiddelen, zoals alcohol, acetaten en tolueen, toegevoegd. Als laatste is de pigment de stof die ervoor zorgt dat er kleur wordt gegeven aan de nagellak.

Verschillende soorten nagellak

In totaal zijn er vier verschillende soorten producten die op nagels kunnen worden aangebracht. Dit zijn gelnagels, gellak, acrylnagels en nagellak. Het verschil tussen gel en lak is dat nagels gebruikt wordt om nagels te verlengen of te verstevigen. Een gel gebruik je simpelweg voor de decoratie van je nagels. Het verschil tussen acrylnagels en gelnagels is dat gelnagels wat flexibeler behouden en daarmee een wat natuurlijkere uitstraling hebben. Gellak is dan weer veel makkelijker op je nagels aan te brengen dan nagellak.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: