Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Mozaïek

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuten
0
(0)

Er is al mozaïek gevonden zo’n 1500 jaar voor Christus. Vermoedelijk is het echter een veel oudere techniek aangezien mozaïek met vrijwel elke soort ‘’stukjes’’ gemaakt kan worden. Of dat nou om meerdere stenen blokken gaat of over kleine stukjes van bijvoorbeeld gebroken tegels of gekleurde kiezelstenen. Deze stukken worden dan praktisch naast elkaar gelegd als een puzzel. Hierbij wordt gekeken naar hoe de stukken op elkaar aansluiten, om ze samen een groter geheel of afbeelding te laten vormen.

Tegenwoordig is mozaïek verheven tot een kunstvorm die een stuk verfijnder is. Het is zelfs al een tijd niet alleen kunst meer, maar het wordt geïntegreerd in hedendaagse objecten en je leefomgeving. Zo worden mozaïek tegels tegenwoordig gemaakt om complete badkamermuren te verfraaien. Om de vloer bijvoorbeeld een Oosterse Hammam sfeer te geven.

Naast de badkamer zijn de populairste plekken voor hedendaagse versieringen mozaïek op het toilet en de tuin. Door de mogelijke variatie met allerlei materialen is het een goede manier om een uniek karakter aan een ruimte te geven.  Naast vloeren en muren, en zelfs gebruiksvoorwerpen zoals vazen, kan men ook denken aan complete pronkstukken die centraal worden gelegd op een vloer. Dit zorgt al helemaal voor een andere, luxe uitstraling van een woning.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Kunst
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: