Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van mobilityhub

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuten
0
(0)

Wat is mobilityhub?

De betekenis van een mobilityhub: Een mobilityhub is een duurzame verkeerslocatie, waarbij je kan overstappen naar een nieuw transportmiddel. Het verbindt de verschillende reizigersbehoeften op één plek. Bij een mobilityhub wordt nieuwe technologie ingezet om mensen gemakkelijk op hun eindbestemming te laten arriveren.

Steeds meer worden op belangrijke verkeerslocaties zogenaamde ‘hubs’ gecreëerd. Men pakt bijvoorbeeld de fiets naar een ‘hub’ toe, om van daaruit de elektrische deelauto te nemen.

Kenmerken van een mobilityhub:

  • De rit wordt gedeeld met anderen inzittenden. In plaats van dat men het vervoersmiddel in bezit heeft maakt men gebruik van deze mogelijkheid;
  • Tijdens de rit heeft de reiziger actuele informatie tot zijn beschikking, zoals de route en de ontgrendelingsfunctie. Naast deze informatie maak je ook gebruik van intelligente transportsystemen, zoals een draadloze oplader en andere slimme parkeeroplossingen;
  • De mobilityhub is een plek waar een samensmelting van andere dagelijkse bezigheden worden gehouden, zoals winkelen en sporten. Deze transportmogelijkheid wordt gebruikt om de parkeerdruk in de stad te verminderen.

Voorbeelden van een mobilityhub

In 2018 is in Delft de eerste mobilityhub geopend. Op deze plek kunnen de bewoners via één app auto’s en fietsen ontgrendelen. Bij deze ‘hub’ heb je de mogelijkheid om telkens een ander transportmiddel te kiezen.

Ook in Houten en rondom Schiphol vind je nieuwe mobilityhubs. Hier vind je diverse duurzame mobiliteitsvormen onder één dak. Zo is het mogelijk om vanaf de Schiphol hub een taxi te bestellen, auto’s te delen, over te stappen op het openbaar vervoer en om een fiets te pakken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Vervoer & Reizen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: