Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van mobiele airco

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De zomer komt eraan, en het wordt met de dag warmer. Zonder verkoeling zijn de hete zomerdagen soms ondraaglijk, vooral binnenshuis. Een mobiele airco kan hier een goede oplossing bieden.

Wat is het?

Een mobiele airco is een verplaatsbaar apparaat dat kan worden gebruikt ter verkoeling van een ruimte. Het kan in principe in elke ruimte worden gebruikt, zolang de mogelijkheid er is om de afvoerslang buiten te laten hangen.

Hoe werkt het?

Het koelingssysteem van een mobiele airco werkt in principe hetzelfde als bij een vast model: een koelmiddel wordt door een netwerk van buizen gepompt, en neemt de hitte uit de omgeving op. De hitte wordt vervolgens via een afvoerslang naar buiten gevoerd. Om deze reden werkt de airco ook alleen als er een raam in de buurt is; de afvoerslang moet immers naar buiten kunnen hangen.

Voordelen

Een mobiele airco hoeft alleen wanneer er koeling nodig is, uit de berging te worden gehaald. Zodra de temperatuur genoeg is gedaald, kan het dus gerust weer worden weggestopt en worden vergeten tot de volgende zomer (of lente).

Daarnaast biedt het een voordeel bij appartementen (of andere gebouwen) waar strenge regels gelden voor het plaatsen van vaste airco’s. Aangezien een mobiele airco niet vastgemaakt hoeft te worden en er geen sprake is van een buiten-unit, kan het in zo een situatie gerust worden gebruikt.

Een bijkomend voordeel is dat er geen enkele installatie nodig is, aangezien het apparaat direct na plaatsing in een ruimte, kan worden gebruikt.

Nadelen

Mobiele airco’s zijn doorgaans minder efficiënt dan vaste modellen, omdat de warmte iets minder effectief wordt afgevoerd dan bij een vast model, waardoor het apparaat iets harder moet werken om dezelfde ruimte te koelen. Daarnaast kan het apparaat voor aardig wat geluid zorgen, aangezien alle werkende onderdelen zich binnenshuis bevinden, terwijl het luidste onderdeel van een vast model zich buitenshuis bevindt.

Mobiel of vast?

In principe hangt het van de wensen van de gebruiker en de beoogde toepassing af, welk type airco beter geschikt is voor de situatie. In situaties waar koeling niet het hele jaar nodig is, is de mobiele airco een valide optie. Waar er langdurig krachtige koeling nodig is, kan er juist liever naar een vast model worden gekeken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: