Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van MJOP

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
3
(1)

De afkorting MJOP staat voor MeerJarenOnderhoudsPlan en is een rapport waarin staat wanneer welk onderhoud plaats moet vinden en wat de kosten hiervan zullen zijn. Voor VvE is het MJOP vaak het document voor VvE om het onderhoud en de kosten te plannen. Lees hieronder meer over een MeerJarenOnderhoudsPlan.

Is een MJOP verplicht?

Voor een VvE is het vanaf januari 2018 verplicht om jaarlijks een minimum bedrag te reserveren voor onderhoud en herstel van het gebouw. Op basis van een MeerJarenOnderhoudsPlan (MJOP) wordt dit te reserveren bedrag vastgesteld. Wordt dit bedrag niet op basis van een MJOP vastgesteld? Dan is het te reserveren bedrag 0,5% van de herbouwwaarde van het gebouw. Er kan enkel afgezien worden van het storten in een onderhoudsfonds als 80% van de eigenaren akkoord is. Volgens de wet hebben VvE’s 3 jaar de tijd voor het opstellen en vaststellen van een MJOP.

Wat staat er in een MeerJarenOnderhoudsplan?

In een MeerJarenOnderhoudsPlan zijn drie elementen enorm belangrijk. Zo moet het rapport aangeven over welk bouwdeel het gaat, wanneer er herstel of vervanging nodig is en wat de kosten hiervan zijn.

Een MJOP moet dus laten zien om welk bouwdeel het gaat. Denk bijvoorbeeld aan kozijnen, dakgoot, gevel, dak en noem zo maar op. Verder moet in het rapport de levensduur van een bepaalde bouwdeel staan en wanneer deze aan herstel of vervanging toe is. Tot slot moet in het MJOP staat wat de kosten voor herstel of vervanging van de bouwdelen zijn. Het is enorm belangrijk dat alle bouwdelen van een gebouw in het MJOP worden meegenomen.

Bron: https://huiskeur.nl/

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 3 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedsprei
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: