Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van minimalistisch interieur

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een minimalistisch interieur wordt naarmate de jaren steeds populairder. Onder het mom van less is more is het minimalistische interieur de maatstaf in steeds meer huishoudens geworden. Maar wat is eigenlijk de betekenis van een minimalistisch interieur?

De oorsprong van het minimalistische interieur

Van oorsprong is deze stijl geïnspireerd uit het Japanse ontwerp “Ma”. Dit begrip betekent: ruimte, leegte en stilte. Iets wat ze in Japan hoog in het vaandel hebben. De minimalistische interieurstijl is aan het einde van 20ste eeuw populairder geworden in Japan, maar inmiddels is het over de hele wereld een interieur fenomeen.

De Japanners stellen dit voorop omdat ze denken dat lichte, stille ruimtes een rustgevend effect hebben op zowel lichaam en geest. Dat komt ook voor in de oude tradities van Japan zoals: Zen en Feng Shui. In de minimalistische interieurstijl vertaalt het design zich naar de ruimte die net zo belangrijk is als de meubels die zich erin bevinden.

De kleuren van het minimalistische interieur

In het minimalistische interieur zal je niet snel muren met felle kleuren en wilde behangetjes terugvinden. Het kenmerk van de minimalistische interieurstijl is dan ook: neutraal. Denk hierbij aan kleuren zoals: zand, wit of grijs. Er kan wel een kleur terugkomen in het interieur, maar dan zal deze niet fel zijn en alleen als accent. De intrede van kleuren in het minimalistische interieur komt voornamelijk uit bloemen en planten.

Minimalistisch interieur design

Als je denkt aan een minimalistisch design staat eenvoud voorop. Door geen gekke designs van meubels in de kamer te plaatsen, kan er beter gefocust worden op het doel van de ruimte. Door gebrek aan pracht, praal en franjes aan de meubels zorgt de ruimte daarbij voor weinig afleiding. In het minimalistische interieur design maak je veel gebruik van strakke lijnen. Soms is er een uitschieter naar een ronde vorm om meer diepgang te creëren. Omdat de Japanners de ruimte net zo belangrijk vinden als de meubels, is het van groot belang om deze te beschermen. Dit doen ze door stoelpoot beschermers of meubelwielen onder de meubels te plaatsen. Zo worden de vloer en meubels beschermd en zijn ze verzekerd van een lange levensduur.

Materialen minimalistisch design

Een minimalistisch interieur staat ook wel bekend als een duurzaam interieur. In een echt minimalistisch interieur maak je gebruik van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan wol en ruwe zijde. Daarnaast is het bedacht om op een andere manier naar je meubels te kijken. Zodat je niet zo snel je meubels weg doet, maar ze een tweede leven geeft. Zet het ergens anders neer in de ruimte, dan zal er gelijk een andere dynamiek ontstaan.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Huis & DIY
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: