Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van milieuvriendelijke verf

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is milieuvriendelijke verf?

Milieuvriendelijke verf, of natuurlijke verf, is verf die speciaal is ontworpen om lagere niveaus van vluchtige organische chemische stoffen te hebben. Je weet dat generieke verf geur die je krijgt bij het openen van een nieuw blik of lopen in een vers geschilderde kamer? Dat zijn de chemische stoffen die je ruikt.

Waarom is het wenselijk minder chemische stoffen in verf te verwerken?

Buitenverven en verven voor badkamers of keukens kunnen ook fungiciden bevatten, terwijl veel verfmerken biociden toevoegen om de houdbaarheid van het product te verlengen. Giftige biociden kunnen tot wel vijf jaar nadat verf is aangebracht in de lucht worden gedetecteerd.

Voordelen van milieuvriendelijke verf

Milieuvriendelijke, duurzame verf wordt gemaakt van een verscheidenheid aan natuurlijke materialen, waaronder klei, melkeiwitten, citrusvruchten, balsem en andere mineralen. Een voorbeeld is kalkverf, die wordt gemaakt van melkeiwitten zoals caseïne en een beetje kalk. Kalkverf wordt al honderden jaren gebruikt en wordt meestal in poedervorm geleverd. Wanneer het voor gebruik met water wordt vermengd, geeft het weinig tot geen geur af. Het is echter alleen bedoeld voor gebruik binnenshuis en verweert niet goed als het buiten wordt gebruikt.

Aangezien milieuvriendelijke verven weinig chemicaliën bevatten, zijn ze veel veiliger om in huis te gebruiken en belasten ze het milieu veel minder.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: