Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van migratie

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Migratie betekent dat een groep zich verplaatst van de ene naar de andere plaats. Er zijn verscheidene soorten van migratie. Heel vroeger zijn mensen zich beginnen te migreren waardoor de mensheid over de gehele aarde verspreid is geraakt. Tegenwoordig bevinden er volksverplaatsingen nog altijd plaats.

Migratie vormen

Er bestaan verschillende vormen van migratie, migratie is niet enkel permanent maar wordt ook gezien als nomadisme en seizoensgebonden migratie. Als iemand doet aan migratie dan wordt die persoon een migrant genoemd.

In het Nederlands zijn er een aantal soorten migranten, je hebt bijvoorbeeld een emigrant dat is iemand die het land verlaat. Maar iemand die van buiten in het land komt wonen wordt een immigrant genoemd. Vervolgens heb je ook een remigrant, dat is iemand die terugkeert naar het land die hij verlaten had. je bent een transmigrant als je tijdelijk in het land woont en ten slotte een doorreismigrant of een transitmigrant is iemand die tijdelijk in een doorreisland verblijft. Met doorreisland wordt dan bedoeld een soort van tussenstop tijdens je weg van het land van herkomst naar het land van aankomst.

Migraties vroeger

Mensen zijn al van vroeger in de Romeinse tijd begonnen met het migreren. De eerste migratie vond plaats in de Romeinse tijd en was door de Grote Volksverhuizing tussen de 4e en 6e eeuw. Een ander bekend migratie-oorzaak was de trans-Atlantische slavenhandel, in deze tijd werden er slaven van Afrika naar Amerika gebracht. Deze migratie wordt ook wel de grootste gedwongen migratie uit de geschiedenis genoemd. Een ander bekend voorbeeld van migratie was tijdens de Eerst Wereldoorlog, de Belgen vluchtten massaal naar Nederland.

Verhuizing

Natuurlijk doen veel mensen aan migratie, er wordt bijna wel maandelijks aan migratie gedaan zoals je hebt heel veel immigranten in Nederland die hun geboorte land verlaten wegens bijvoorbeeld oorlog, de economie, werk, etc. dit wordt dan vooral in de gewone volksmond als verhuizing genoemd. Als je naar Nederland komt verhuizen vanuit bijvoorbeeld België dan kun je voor het gemak een verhuisbus huren in Limburg. Met een verhuisbus gaat alles veel gemakkelijker en sneller.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: