Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Metabolisme

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Het woord Metabolisme vindt zijn oorsprong in het Griekse woord metablismos. Metabolismos betekent verandering of omzetting. Wanneer wij het woord metabolisme gebruiken, hebben we het over het omzetten van voedingsstoffen naar energie. Een ander woord voor metabolisme is stofwisseling. Metabolisme is niet hetzelfde als je spijsvertering, zoals soms onterecht wordt gedacht. Metabolisme heeft betrekking op de functionaliteit van je lichaam nadat je spijsvertering het eten heeft verteerd.

Wanneer men spreekt van een hoog metabolisme, dan duidt dit op een snelle omzetting van voedingsstoffen in energie. Dit wordt vaak in verband gebracht met makkelijker afvallen en meer effect bij bewegen. Andersom heeft een traag metabolisme ook als gevolg dat men moeilijk afvalt. Elementen zoals leeftijd, geslacht, erfelijkheid, en hormonen, kunnen allemaal van invloed zijn op hoe je metabolisme werkt. Sporten, en met name spiertraining, kan echter ook (positief) van invloed zijn. Om het metabolisme te ondersteunen neemt men ook wel eens voedingssupplementen. Dit zijn supplementen zoals Piperinox, met speciaal samengestelde ingrediënten.  Of wanneer men spiertraining een beter plan vindt om het metabolisme te verhogen, kan een samenstelling zoals Mass Extreme helpen.

Verder is het belangrijk om te ontdekken hoe je eigen lichaam werkt. Wat kan voor jou je lichaam en metabolisme verbeteren? Zorg altijd dat je rustig aan blijft doen, het beste resultaat krijg je over een langere periode van veranderingen.

Vond je dit interessant? Lees dan hier meer over de betekenis van biochemie.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: