Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van metaalrecycling

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Metaalrecycling betekent het uit elkaar halen van metalen om deze vervolgens per metaalgroep te sorteren. Vervolgens kan er dan per metaalgroep worden gekeken of deze gebruikt kunnen worden in een nieuw productieproces. Door per metaalgroep alle stukken metaal te bekijken kunnen de goede van de slechte stukken metaal worden onderscheiden. Dit zorgt ervoor dat er een beter oordeel kan worden gegeven over de metalen die wel of niet geschikt zijn voor bepaalde doeleinden. Zo is het namelijk mogelijk dat bepaalde metalen in der mate goede conditie moeten zijn om deze te kunnen hergebruiken. Voor andere bedrijven gelden weer andere standaarden die hanteert moeten worden. Dit betekent dat een metaal dat in een slechtere conditie verkeerd toch nog gebruikt kan worden. De metalen die in een hele slechte conditie verkeren kunnen wellicht worden omgesmolten.

De recycling moet voldoen aan diverse wet- en regelgeving

Voor de bedrijven in de metaalrecycling geldt dat deze moeten voldoen aan diverse wet- en regelgeving die de overheid opstelt. Sinds 2011 is het voor bedrijven niet meer nodig om een omgevingsvergunning aan te vragen. Dit is vastgelegd in het Activiteitenbesluit en de Activiteitenregeling. Dit geldt voor de bedrijven die actief zijn in het opslaan of bewerken van metalen. Hierbij licht de nadruk op het bewerken van metalen ter ondersteuning van het recyclingproces. Het gaat hier met name om metalen zoals roestvrij staal, ijzer, overige non-ferrometalen en aluminium. Daarnaast zijn er ook nog andere onderdelen zoals accu’s en kabels die hier ook onder vallen. Dit alles moet ten goede komen van de recycling. Het kan overigens voorkomen dat bedrijven toch een vergunning moeten aanvragen. Dit geldt dat voor een watervergunning. Deze watervergunning moet afhankelijk van de werkzaamheden die het bedrijf uitvoert aangevraagd worden. Zo moet ook de metaalrecycling en bijvoorbeeld een metaal groothandel aan diverse regels voldoen.

Wat valt er onder de recycling van metaal?

Onder de recycling van metaal valt het bewerken van metalen. Zo zijn er bedrijven die metalen scheiden. Daarnaast kunnen de metalen ook worden gestript. Dit betekent het uitkleden van de metalen. Daarnaast kunnen de metalen ook verkleind worden. Hierbij wordt het metaal in kleinere stukken geknipt, gehakt of versnipperd. Een ander onderdeel van de recycling is het verdichten van het metaal. Als laatste is het ook mogelijk om de metalen schoon te branden. Dit geldt voor de metalen uit een elektromotor, zoals een spoel bijvoorbeeld. De overheid heeft besloten om ook het repareren en onderhouden van motorvoertuigen onder dezelfde branche te plaatsen. Als toevoeging hierop geldt dat ook het afleveren van diesel en de opslag van stoffen onder deze branche valt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: