Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van medische terminologie

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wanneer je niet in de medische wereld zit dan zullen medische termen je niet zoveel zeggen. Zo ook de term medische terminologie. Deze term klinkt heel moeilijk, maar in feite is de betekenis heel makkelijk. Medische terminologie betekent namelijk het geheel aan termen van het medische vakgebied. Wist je dat deze medische termen voor een groot gedeelte uit het Latijn komen? Het overige gedeelte komt uit het Grieks. De medische terminologie is op deze manier een eigen taal geworden, de medische taal. Deze taal maakt het dan ook mogelijk dat artsen, verpleegkundigen en andere medici elkaar kunnen verstaan. Het maakt daarbij niet uit welke moedertaal diegene spreekt want de medische termen zijn in alle talen over de hele wereld hetzelfde.

Wil je deze termen onder de knie krijgen of ben je er gewoon benieuwd naar? Dan is er goed nieuws want deze medische terminologie komt allemaal bij elkaar in het medisch woordenboek. Er bestaan meer dan een medisch woordenboek.

Zoekwoordenboek der geneeskunde

Een medisch woordenboek is bijvoorbeeld het zoekwoordenboek der geneeskunde. Dit boek wordt ook wel de Coëlho of het rode boekje genoemd. In dit medisch woordenboek kun je ongeveer 40.000 medische termen vinden, maar ook veel afkortingen. Er worden verwijzingen gegeven die samenhangen met andere termen en begrippen. Dit zoekwoordenboek is zeer volledig en bevat alle actuele ontwikkelingen in de geneeskunde op dit moment. Niet alleen in de geneeskunde trouwens, maar ook in de biomedische wetenschappen.

Modern medisch woordenboek

Nog een medisch woordenboek is het modern medisch woordenboek. Dit is meer een snelzoekgids die vooral erg praktisch is. In dit boek kun je heldere uitleg van begrippen uit de geneeskunde verwachten, duidelijke omschrijvingen van symptomen en oorzaken en waar nodig is staan er illustraties in zwart-wit. Dit boek heeft bovendien een erg overzichtelijke indeling. Een echte must have als je in de medische wereld zit.

Medische terminologie boek en cursus

Dit medisch woordenboek is het meest gebruikte woordenboek om de medische terminologie onder de knie te krijgen. Het boek is gebaseerd op een Amerikaanse uitgave en is grondig herzien. Het boek biedt nu een beter inzicht in de regels die aan de terminologie ten grondslag liggen. Dit boek is heel geschikt voor zelfstudie.

Geïllustreerd anatomisch zakwoordenboek

Dit medisch woordenboek heeft als primaire doel om een beknopte geïllustreerde verklaring te geven van de Terminologia Anatomica. Zo kan er en snel de juiste term worden opgezocht en wordt de term in zowel woord als beeld duidelijk gemaakt. Dit is voor veel mensen in de geneeskunde een fijn hulpmiddel.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: