Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van matrasbeschermer

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is een matrasbeschermer en wat zijn de voordelen van het gebruik hiervan? Is een matrasbeschermer hetzelfde als een molton? Kun je zonder een matrasbeschermer, of is het een essentieel onderdeel van de samenstelling van een bed, matras en het beddengoed? Deze vragen hebben wij Mitch Huijer, oprichter van de webshop Huijer.nl gevraagd. De belangrijkste bevindingen kun je op deze pagina terugvinden.

Zoals de betekenis van een matrasbeschermer al doet vermoeden, biedt dit onderdeel bescherming aan het matras. Je plaatst de matrasbeschermer tussen het matras en de bedbodem. Dit beantwoordt direct de vraag of een matrasbeschermer hetzelfde is als een molton: nee, dat is het niet. Een molton gebruik je namelijk aan de bovenzijde van het matras. 

Zelf een matrasbeschermer gebruiken onder je matras 

Kies zelf ook voor het gebruik van een matrasbeschermer om jezelf te verzekeren van een goede nachtrust en een hygiënisch matras. Er zijn verschillende webshops waar je een matrasbeschermer kunt bestellen. Je kunt een matrasbeschermer bestellen via de Huijer.nl webshop, waar je een ruime keuze hebt.

Door het team van Huijer wordt aangeraden om te kiezen voor een waterdichte matrasbeschermer. Deze beschermt het matras optimaal tegen vocht en bacteriën. Het houdt je matras langdurig fris. Ook bij mensen die last hebben van incontinentie of bijvoorbeeld bij kinderen worden deze waterdichte matrasbeschermers veelvuldig gebruikt. Een ongelukje kan immers altijd gebeuren! 

Voordelen van het gebruik van een matrasbeschermer 

Hoewel een matrasbeschermer in theorie niet noodzakelijk is, wordt het gebruik ervan wel sterk aangeraden. Een matrasbeschermer biedt verschillende belangrijke voordelen. Zo gaat een matrasbeschermer condensvorming tegen, draagt het bij aan het afvoeren van overtollig vocht en gaat het op deze manier schimmelvorming tegen.

Wist je dat een mens gemiddeld al snel een halve liter aan vocht verliest per nacht? Het leidt tot onhygiënische situaties, wanneer het matras niet voldoende beschermd is. Op de webshop van Huijer.nl kun je kiezen voor matrasbeschermers die je matras hier extra goed tegen beschermen.

Verbeterd slaapcomfort met een matrasbeschermer

In algemene zin geldt dat een matrasbeschermer een positieve impact heeft op je slaapcomfort. Niet alleen door voorgaande redenen, maar bijvoorbeeld ook doordat een matrasbeschermer voorkomt dat de huisstofmijt zich aan de onderzijde van het matras hecht.

Iets wat een allergische reactie op kan wekken bij mensen. Evenals dat een matrasbeschermer zorgt voor een goede drukverdeling. Op deze manier neem je sneller de juiste slaaphouding aan, wat klachten aan de rug en bijvoorbeeld nek tegengaat. Je slaapt beter, wat je overdag meer energie geeft. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: