Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van mathematiek

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
3
(1)

De term mathematiek zegt je misschien niet meteen iets, maar het betekent hetzelfde als wiskunde. Wiskunde is de recentere benaming, terwijl mathematiek vroeger veel werd gebruikt. Mathematiek is een van de belangrijkste wetenschappen als het niet de belangrijkste is. Veel mensen denken dat mathematiek of wiskunde alleen draait om rekenen en formules, terwijl het zoveel meer is. Met wiskunde leer je van alles. Je leert hoe je vergelijkingen moet oplossen, wat de cosinus, tangus en sinus zijn, rekenen met het getal pie en nog veel meer. Je zou kunnen zeggen dat mathematiek oneindig is. Je zou eeuwig kunnen doorgaan op de informatie.

Waarom mathematiek van belang is

Hoewel eerder werd vermeld dat rekenen slechts een van de vele onderdelen is van mathematiek, is het wel een van de belangrijkste. Kun je goed rekenen, dan heb je de basis al aardig onder controle. Mathematiek draait ten slotte om getallen. Cijfers en getallen zijn ook belangrijk omdat je er in het dagelijks leven mee te maken krijgt, op wat voor manier dan ook. Vaak wordt dan ook gevraagd waar je wiskunde voor nodig hebt, aangezien je met alleen rekenen al een heel eind komt.

Meten is weten

Een ander belangrijk onderdeel van wiskunde is meten, met een mooi woord meetkunde genoemd. Heb je wiskunde op school gehad, dan weet je precies waar het over gaat. Meetkunde is niet een ieders favoriete onderdeel, maar wel degelijk van groot belang voor je wiskunde kennis. Bij meetkunde leer je onder andere hoe je oppervlakte en inhoud berekend of hoe je afstand kunt bepalen.

Wiskunde doen zonder school

Bezig zijn met wiskunde is voor sommige een dagelijkse bezigheid. Dit kunnen kinderen zijn die zelf nog wiskunde krijgen op de middelbare school of jongeren die al klaar zijn met hun opleiding. Ook ouderen mensen vinden hier nog steeds hun rust in. Zij leren dan niet meer uit een boek, maar houden zich bezig met het maken van verschillende wiskunde raadsels. Wiskunde raadsels zijn er in verschillende soorten. Je kunt ze vinden op het internet of je kunt zelf een wiskunde raadsel maken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 3 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: