Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van masterclass

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een masterclass is een soort cursus die soms een dag en soms een korte tijd duurt. Een masterclass wordt gegeven door een specialist in een bepaald vakgebied. Denk bijvoorbeeld aan een masterclass leiderschap. Bij een masterclass wordt er dus in gegaan op een specifiek onderwerp. Omdat je actief met dit onderwerp bezig bent en les krijgt van een deskundige leer je snel veel over dit onderwerp.

Wanneer volg je een masterclass?

Een masterclass volg je als je op een bepaald gebied je kennisniveau wilt vergroten. Zo kun je met een masterclass leiderschap je leiderschap vaardigheden naar een hbo of zelfs WO-niveau tillen, ook al heb je een MBO afgerond. Omdat een masterclass op de praktijk is gericht is dit goed te combineren met je baan. Je kunt je kennis dan meteen bij jouw baan toepassen. De meeste masterclasses zijn hbo-niveau, maar ook met een mbo-niveau of zonder opleiding kun je zo’n masterclass volgen. Het is enkel van belang dat je hbo-werk en denkniveau hebt en eventueel relevante werkervaring

Hoe zit een masterclass in elkaar?

Vaak duurt een masterclass meer dan een dag. Zoals gezegd zal een deskundige de masterclass verzorgen. Vaak worden aan de studenten bepaalde opdrachten gegeven die vervolgens met de deskundige in de les worden besproken. Dit is meteen de reden waarom het op de praktijk gericht is. Je krijgt namelijk praktijk opdrachten mee. Dit lijkt lastig bij een masterclass die vooral theoretisch is zoals een masterclass leiderschap. Toch leent elke masterclass zich prima voor praktijkopdrachten. Bij de masterclass leiderschap kun je bijvoorbeeld oefenen en experimenteren met verschillende gedragsmogelijkheden.

Wat is het doel van een masterclass?

Het doel van een masterclass is je meer verdiepen op een specifiek onderwerp. Dit kan zijn omdat dit een onderwerp is waar jij niet goed in bent of omdat dit iets is wat jij belangrijk vindt en waar je graag meer vanaf wilt weten. Het is de bedoeling dat dit lukt binnen een relatief kort tijdsbestek. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een deskundige is dit goed mogelijk.

Wat is het verschil met een cursus of een workshop?

Een masterclass lijkt veel op een cursus of een workshop. Toch zijn er veel verschillen. Workshops zijn vaak van korte duur. Bij een workshop ben je ook heel praktisch bezig terwijl in een masterclass ook ruimte is voor theorie. Een cursus is dan weer langer dan een workshop en biedt ook ruimte voor theorie. Een cursus wordt vaak met een diploma afgesloten. Een cursus is echter vaak breder dan een masterclass. Een masterclass bestaat vaak uit een bepaald onderdeel dat in een cursus naar voren zou kunnen komen. Een masterclass gaat hier dan wel weer dieper op in dan een cursus.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Werk & Zakelijk
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: