Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van massage pistool

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een massage gun is een ware hype aan het worden binnen de sportwereld. Al langere tijd wordt het apparaat aangeprezen voor stimulerende, ontspannen en herstellende werking. De werking van het apparaat is zo goed, dat het zelfs vergeleken wordt met een “draagbare Zweedse masseur”.

Wat is een massage gun?

Bij het woord massage gun denk je misschien wel aan een geweer. Voor een deel is deze vergelijking correct. Een massage pistool heeft namelijk ook een soort trigger om het te activeren. Bij het activeren van deze trigger kun je het lichaam laten behandelen met een massage. Deze massage is te vergelijken met een professionele deep- tissue massage.

Hoe werkt een massage pistool?

Het apparaat maakt gebruik van kloppende en trillende bewegingen waarmee je druk kan uitoefenen op het spierweefsel. Dit proces zorgt voor meerdere voordelen en kan zorgen voor een verbeterde revalidatie na het oplopen van een blessure. Daarnaast zorgt het apparaat ervoor dat je minder last hebt van stijve spieren na een workout en vermindert het stress en spanning in het algemeen.

Wat kan ik met een massage pistool doen?

Oorspronkelijk komt het apparaat uit de professionele sportwereld en is het hier ook voor ontwikkeld. Dat betekent echter niet dat amateursporters geen gebruik kunnen maken van het apparaat. De voordelen zijn namelijk voor zowel professionele als amateur sporters, van toepassing. Bij last van stijve spieren of een grote hoeveelheid stress kan dit apparaat dus een uitkomst bieden. Je kunt een massage gun ook gebruiken om je lichaam te ontspannen, vergelijkbaar met een massage door een masseur.

Is het gebruik van een massage gun veilig?

Je kunt gebruik maken van een massage gun zonder bang te zijn voor grote risico’s. Het gebruiken van het apparaat kan echter niet altijd even aangenaam zijn en soms zal je dus even op je tanden moeten bijten. Gelukkig raak je naar verloop van tijd hieraan gewend en zal je er dus veel minder last van hebben.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: