Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van marihuana

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
3
(2)

Als sinds het bestaan van de mens zijn we op zoek naar middelen die onze geest verruimen en ons een fijn gevoel geven. De oorsprong van marihuana en het gebruik daarvan vinden we terug in Zuid-Azië. Hier werden zelfs al restanten van marihuana gevonden in de graftombes van priesters. Ook in andere landen zoals bijvoorbeeld Nepal werd cannabis al duizenden jaren terug gebruikt. De betekenis van marihuana en zijn vele soorten kent dus een rijke geschiedenis. Maar wat betekent het nou eigenlijk? En hoeveel verschillende benamingen zijn er voor deze softdrug? Tegenwoordig zijn er heel veel soorten wiet in de handel. De bijnaam marihuana werd vermoedelijk afgeleid van 2 vrouwen namen, namelijk Maria en Jane. Deze benaming werd weer in het Spaans verbasterd naar Mari en Juana, waardoor de bijnaam marihuana of marijuana was geboren. Deze naam voor cannabis vertelt ons vooral iets over de lustopwekkende werking van deze softdrug.

Soorten marihuana en hun betekenis

Marihuana is in feite een gedroogde bloem top die gerookt kan worden als een joint, of ingenomen kan worden in een eetbare vorm. De jonge stekken die geteeld worden zijn over het algemeen vrouwelijke onbevruchte planten. Er worden ook wel makkelijke planten gebruikt, maar deze produceren minder THC dan de vrouwelijke variant. Nadat deze stekken uitgebloeid zijn worden de toppen van de plant gedroogd. Het uiteindelijke product wat overblijft is de pure cannabis. Deze gedroogde bloem wordt verkruimeld in tabak en gedraaid tot een sigaret, de zogenaamde joint. Tegenwoordig wordt de marihuana veelal op een kunstmatige manier gekweekt met behulp van warmte en licht, maar van oudsher groeide deze plant in de natuur. Hierin kunnen we als het ware 3 hoofdsoorten onderscheiden waaronder de cannabis sativa, de ruderalis en de indica. De sativo soort onder de marihuana komt vooral voor in warme streken en bevat een hoge waarde aan THC. Als deze plant wordt blootgesteld aan veel zonlicht, kan deze uitgroeien tot een lengte van wel 6 meter. De cannabis sativa kenmerkt zich door zijn lange smalle bladeren. De cannabis indica daarentegen is een stevige dikke plantensoort die naast THC ook veel CBD bevat. Deze stof kan een extra vermoeid gevoel geven na gebruik. Ook in koudere gebieden doet deze marihuana plant het goed, en is tevens bestand tegen veel schimmels. De ruderalis variant van de cannabis komen we vooral tegen in Oost-Europa en staat vroeg in bloei. Deze kleine plant heeft een struikachtige uitstraling. Naast deze 3 hoofdsoorten zijn er nog veel meer marihuana varianten te koop in coffeeshops of online. Deze soorten hebben allemaal een andere eigenschap en sterkte.

Marihuana producten en hun werking

Er zijn heel veel verschillende cannabisproducten die gebruikt kunnen worden om high te worden of onze gemoedstoestand mee te kunnen beïnvloeden. Zo kennen we bijvoorbeeld nederwiet, white widow, grass en speed. Nederwiet is eigenlijk een verzamelnaam voor de wietsoorten die in Nederland al sinds 1960 worden verbouwd. Oorspronkelijk dankt het zijn naam aan de wietsoort die in Californië werd ontwikkeld, namelijk Northern lights. Onder deze marihuana soort kennen we tevens de buitenwiet. Deze grote planten worden in de buitenlucht geteeld, en hebben meestal een minder krachtige THC-waarde. De white widow daarentegen is juist wel een zeer krachtige plant. Deze witte wietsoort bevat veel THC en wordt dan ook veel verkocht in de daarvoor bestemde shops, of als je marihuana online wil kopen. Ook de haze varianten bevatten veel THC. Zeker de amnesia haze marihuana soort is populair onder de gebruikers van cannabis. De betekenis van marihuana is met de vele soorten die cannabis rijk is zeer breed te noemen. Over het algemeen kunnen we stellen dat marihuana een middel betekent die ons bewustzijn beïnvloed en ons lichaam voorziet van een hoge dosis endorfine.

Disclaimer: Wij raden altijd aan medisch advies in te winnen voordat je dit soort middelen gaat gebruiken. Wij (redactie) zijn geen artsen en kunnen deze informatie slechts delen omdat we er van uitgaan dat dit ingezonden artikel klopt en in lijn met de wet ligt. Zou het onverhoopt blijken dat er onwaarheden worden vermeld, dan horen we dat graag van u en passen we de tekst hierop aan.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 3 / 5. Stemmen telling: 2

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Gezondheid
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: