Betekenis van mantelzorg

De betekenis van mantelzorg

Voor de meeste mensen is het zorgen voor naasten vanzelfsprekend. Dit doen we nu eenmaal uit liefde voor elkaar. Maar wat verstaan we precies onder mantelzorg? Mantelzorg is de zorg en ondersteuning die partners, kinderen, familieleden en vrienden vrijwillig en onbetaald verlenen aan een naaste met fysieke, psychische of verstandelijke beperkingen. Deze hulp gaat verder dan de zogenoemde gebruikelijke hulp. Hoe het in Nederland momenteel gesteld is met de mantelzorg? Er zijn op dit moment zo’n 4,4 miljoen mantelzorgers in Nederland. 750.000 daarvan helpen langer dan drie maanden en meer dan 8 uur per week.

Wat doet een mantelzorger?

De belangrijkste taak van een mantelzorger is pijn- en symptoombestrijding in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan het voorkomen van fysiek lijden het beperken van medische ongemakken als diarree, overgeven en jeuk. Bovendien speelt de mentale gezondheid ook een rol. Een mantelzorger voert doorgaans dan ook gesprekken over bijvoorbeeld depressie of angstgevoelens. Mantelzorg betekent ook waken bij een stervende dierbare, zodat hij of zij niet alleen is. Hierbij wordt ook geholpen bij het opmaken van de levensbalans en loslaten van het leven.

Groeiende vraag naar mantelzorgwoningen

Het werk van een mantelzorger is belangrijk. Vanwege de vergrijzing stijgt de vraag aan zorgverlening enorm. Hierdoor zal ook de behoefte aan mantelzorgwoningen steeds groter worden. Een chalet als mantelzorgwoning, zoals je deze bijvoorbeeld bij Seniorenchalets.nl kunt bestellen, biedt dan een ideale oplossing. De voordelen van een mantelzorgwoning van Seniorenchalets? Ten eerste: de mantelzorgwoning samenstellen kan helemaal naar jouw wensen. Daarnaast hebben de woningen korte levertijd en is er voor ieder budget een passende oplossing!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *