Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van mannelijk

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is mannelijk?

Mannelijk is een redelijk goed te definiëren totaal omschrijving van het typische mannelijke gedrag en voorkomen. Vaak worden stoere, sterke mannen meer mannelijke eigenschappen toegeschreven dan zachtere, meer vrouwelijk gedragende mannen. Ben je als man gespierd, heb je een zware stem, een baard en sta je je mannetje, dan zullen de meeste mensen je typeren als mannelijk.

De tegenhanger van mannelijk is vrouwelijk, wat staat voor vrouwelijk (feminien) gedrag.

Biologisch en cultuur bepaald

Mannen beschikken gemiddeld over meer fysieke kracht wat goed te verklaren is uit de 2,5 miljoen jaar van mensachtige evolutie waarin ze een beschermende rol uitoefenden en vaak erg zwaar werk uitvoerden.

Natuurlijk zijn er ook de culturele stukken die in elke samenleving verschillen. Met de Piraha in de Amazone zouden ze kunnen zeggen dat een man het beste kan zingen of dat de man die de meeste stem heeft, een man is. Of, met Inahita-mannen in Papoea-Nieuw-Guenea, waar ze veel waarde hechten aan het vermogen om de beste toast te geven. Hier in het Westen kunnen we zeggen dat het hebben van een diepe stem, gezichtsbeharing, handig zijn, jagen, bier drinken en van voetbal houden als mannelijk wordt gezien.

Wil je meer lezen over zaken die mannen belangrijk vinden. Kijk dan eens op MNLK. Die site behandeld een breed scala aan actuele onderwerpen voor de moderne man.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: