Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van makelaar

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wanneer je een huis wilt gaan kopen of jouw huis wilt gaan verkopen dan kom je in aanmerking met een makelaar. Een makelaar bepaalt namelijk de waarde hetgeen dat je gaat verkopen. Wanneer de makelaar weet hoeveel het object waar is dat maakt hij dit openbaar via de plaatselijke krant en op de website. Een makelaar treedt meestal op namens de verkoper, maar sommige (aankoop)makelaars dienen voor de koper. Een makelaar helpt jou eigenlijk op financieel gebied met het verkopen van een bepaald object. Wanneer je namelijk een aanbod krijgt dan gaat dit via de makelaar, de geïnteresseerde komt namelijk in contact met de makelaar en niet met de verkoper van het huis. Wanneer er een artikel wordt geplaatst in de klant dan staat daar altijd het nummer van de makelaar bij, en als het op de site staat dan gaat dit ook via de makelaar.

Waar houdt een makelaar zich mee bezig?

Wanneer de geïnteresseerde in contact is gekomen met de makelaar dan leidt de makelaar de geïnteresseerde rond in het huis. De makelaar verteld dan alles over het huis, de historie van het huis, wat er allemaal veranderd kan worden en ga zo maar door. De makelaar doet dus puur he financiële gebeuren voor jou. Naast dat een makelaar huizen verkoopt of koopt kan een makelaar over nog veel meer dingen die verkoper zijn. Zo kan het ook gaan om bijvoorbeeld een bedrijfspand. Om het nog gekker te maken kan het ook gaan om een persoon, denk hierbij aan profvoetballers. Wanneer deze van de ene grote naar de andere grote club gaat dan heeft die voetballer een makelaar die zijn waarde bepaald, de makelaar bepaalt dan niet alleen hoeveel de speler waard is maar ook hoeveel hij ongeveer per maand moet gaan verdienen et cetera. Een makelaar kan zich dus bezighouden met diverse werkzaamheden.

Taxateur bij verkopen huis

Naast het krijgen van hulp van een makelaar bij het verkopen of kopen van een huis is het ook erg handig om gebruik te maken van een taxateur. Een taxateur bekijkt namelijk elk object en wat de prijzen daarvan zijn. De taxateur is een onafhankelijk en zakelijk kundig persoon, dit om ervoor te zorgen dat er geen bedragen gezegd worden die veel hoger liggen dan dat het eigenlijk zou moeten zijn. Een taxateur kan niet alleen erg handig zijn bij huis maar ook bij bijvoorbeeld vraag en aanbod op sites. En zo zijn er nog veel meer dingen waarbij een taxateur erg handig kan zijn denk aan scheidingen, erfenissen etcetera.

Bron: FransSanders.nl

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: