Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van maisonnette

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Het woord maisonnette ben je vast wel eens tegen gekomen. Of het nou was tijdens het zoeken naar een verblijf voor je vakantie of wanneer je op zoek ging naar een woning. Deze woning wordt al een lange tijd minder gebouwd maar beginnen steeds populairder te worden, met name onder de jongvolwassen.

Wat is een maisonnette?

Het woord maisonnette is eigenlijk een samenvoeging van twee Franse worden namelijk maison en ette. De vertaling voor maison is huis en ette betekent uitgang van verkleining. Veel mensen vergelijken het met een appartement, maar dat is het zeker niet! Een normaal appartement bestaat namelijk vaak maar uit een woonlaag. De maisonnette woning kent meerdere lagen en heeft dus nog een bovenverdieping. Is het dan niet gewoon een rijtjeshuis? Nee! Een maisonnette bevind zich namelijk niet op de begane grond én het heeft geen zolder of tuin. Mede hierdoor is ervoor gekozen om een aparte naam te geven aan dit type woning. Wanneer een maisonnette toch op de begane grond te vinden is zal er een carport onder de woning zitten om toch te voldoen aan de naam.

Waar bevind een maisonnette zich?

Je zult je vast wel afvragen waar een maisonnette zich dan bevind. In de meeste gevallen zitten deze in een groter gebouw met meerdere woningen. De voordeur bevind zich in een gemeenschappelijke galerij. Het is vaak een wat speelsere woning en daardoor makkelijker in te delen. De woning werd met name in de twintigste eeuw gebouwd, deze bouwstijl wordt nu helaas minder gebouwd waardoor het aanbod soms beperkt kan zijn. Maisonnettes worden zowel verhuurd als verkocht.

Voor- en nadelen

Het grootste voordeel van een Maisonnette is de oppervlakte die het bied. De woning is namelijk vaak veel ruimer dan een appartement en zal meer daglicht hebben omdat er uiteraard meerdere kamers zijn. Daarnaast is het prettig om een bovenverdieping te hebben zodat er meer scheiding ontstaat tussen slaap en leef/woonruimte. Een maisonnette is altijd verbonden met een vaste trap naar de tweede verdieping en voor sommige mensen kan dit een nadeel zijn. Het kan namelijk gevaarlijk zijn wanneer je een gezin met kleine kinderen hebt of al wat ouder bent. Al met al heeft de maisonnette meer voordelen dan nadelen maar dit is helaas ook de reden waarom het vaak duurder wonen is!

Maisonnette in het vastgoedbeheer

Een maisonnette wordt regelmatig aangeboden door vastgoedbeheer. Een vastgoedbeheerder neemt kort gezegd alle zorgen uit handen van de officiële verhuurder. Hieronder valt administratief beheer, technisch beheer en commercieel beheer. Vastgoedbeheer is op deze manier erg prettig voor beide partijen omdat de meeste zaken goed en op de juiste manier geregeld zijn.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Huis & DIY
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: