Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van luxe tuin

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Hoe groot of klein de tuin ook is, je kunt iedere tuin een luxe twist geven. En wie wil dat nou niet: een luxe tuin? Maar wie denkt aan een luxe tuin denkt ook vaak dat er allerlei gadgets en dure snufjes in moeten worden verwerkt. Niets is minder waar, want met een aantal vrij gewone veranderingen kun jij jouw tuin binnen no time luxe laten ogen. Wat we precies verstaan onder een luxe tuin en hoe je er zelf eentje kunt realiseren, vertellen we hieronder.

1. Kies voor lichtgekleurde materialen

Licht straalt luxe uit. Dit kun je ook doorvoeren in de tuin. Kies voor lichtgekleurde materialen zoals beige keramische tegels en witte plantenbakken. Zo creëer je een soort Ibizasfeer, wat gezellig en tegelijkertijd luxe zal ogen. Bovendien kun je ook gaan voor duurzame materialen, zoals de keramische tegels. Deze blijven lang goed en kunnen wel tegen een stootje. Zo kun jij optimaal genieten van jouw luxe tuin!

2. Een overkapping

Een overkapping laten plaatsen is een must have als je een luxe tuin wil creëren. Een overkapping is een soort tweede woonkamer in de tuin waar je heerlijk kunt relaxen, zowel in de zomer als in de winter. Betrek bovendien de inrichting van de overkapping ook bij de rest van de tuin. Dus denk hierbij ook aan lichtgekleurde materialen én accessoires.

3. Water hier en daar

Water straalt een bepaald soort rust uit. Denk bijvoorbeeld aan een vijver, een waterornament of een klein fonteintje. Maar naast dat het rust uitstraalt, wekt het ook een soort luxe en chic gevoel op. En voor wie het groots wil uitpakken: wat dacht je van een zwembad in de tuin of een bubbelbad? De droom van waarschijnlijk iedereen met een tuin.

4. Een mooie loungeset

Onder de overkapping hoort natuurlijk een mooie loungeset. Kies voor een loungeset die past bij de rest van de tuin en bij de inrichting van de overkapping. Denk bijvoorbeeld aan een loungeset gemaakt van wicker, met witte kussens. Onder de loungeset kun je een mooi buitenkleed leggen. Zeg maar hallo tegen een luxe tuin!

5. Een nieuwe schutting

Als je de tuin een luxe makeover wil geven, is het ook belangrijk om aandacht te schenken aan de schutting. Een schutting kan de tuin namelijk maken of breken. Voor een luxe tuin kun je een houten schutting laten plaatsen in houtkleur, maar zwart zal ook een mooi effect geven. Vooral als je het combineert met planten.

Wil je graag een luxe tuin maar ben je zelf niet thuis in het ontwerpen ervan? Een tuinarchitect kan je hierbij helpen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: