Betekenis van luchtkoeler

Wat is een luchtkoeler?

Een luchtkoeler koelt de lucht in een ruimte door water te verdampen. De luchtvochtigheid stijgt door het koelen van de lucht, waardoor het nog eerder aangenaam gaat aanvoelen. De warme, droge lucht wordt namelijk door een ventilator aangezogen en door de watertank gepompt, de lucht die hierna naar buiten komt is afgekoeld en wat vochtiger.

Luchtkoelers zijn duurzaam

Luchtkoelers zijn een milieuvriendelijke manier om een ruimte te koelen, zeker als dit gecombineerd wordt met goede isolatie van muren en daken en een duurzame, schone energiebron, zoals bijvoorbeeld aardwarmte of zonne-energie.

Verschil tussen luchtkoeler en airco

Vaak gebruiken mensen luchtkoeler en airco door elkaar, maar het betreffen twee unieke apparaten. Airconditioning, afgekort airco koelt vaak een hele ruimte en is op temperatuur in te stellen. Een luchtkoeler, zoals die van Duravert Portacool, daarentegen is meer voor het verlagen van een grote hoeveelheid warmte door het koelen van de lucht en het doen toenemen van de luchtvochtigheid. Een airco zorgt vaak voor een droge lucht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *