Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van luchtgereedschap

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Pneumatisch gereedschap, wellicht heb je er al eens van gehoord. Een andere benaming voor pneumatisch gereedschap is luchtgereedschap. De werking ervan is vrij simpel. Je hebt dan wel een compressor nodig om het gereedschap mee aan te drijven. Door de luchtdruk van de compressor wordt het pneumatisch gereedschap namelijk in werking gebracht. Er zijn verschillende soorten van dit soort gereedschap. Denk hierbij aan boormachines, reinigingspistolen en slagmoersleutels.

Pneumatisch gereedschap heeft vele voordelen ten opzichte van gereedschappen die handmatig gebruikt worden of van anders aangedreven gereedschap. Zo zijn de apparaten die gebruiken maken van deze techniek licht in gewicht, maar ze hebben alsnog veel kracht. Daarnaast is pneumatisch gereedschap makkelijk te bedienen. Deze voordelen maakt dit soort gereedschap ideaal voor meerdere doeleinden. Ze zijn dan ook te vinden in de garage van de hobby klusser, maar ook bij professionals zoals autogarages en werkplaatsen.

Het juiste gebruik van luchtgereedschap

Kijk altijd goed of de compressor die je hebt wel geschikt is voor het aandrijven van het pneumatisch gereedschap. Je hebt namelijk een bepaald aantal bars nodig om het gereedschap op gang te krijgen. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat het luchtverbruik is van het gereedschap. Als deze waardes niet kloppen, dan kan het luchtgereedschap minder goed of niet werken.

Ook zul je het pneumatisch gereedschap regelmatig moeten onderhouden met olie. Compressors daarentegen hebben meestal geen olievernevelaar. Daarom is het altijd verstandig om een beetje olie bij de inlaat van het gereedschap te doen. Op deze manier wordt alles goed gesmeerd en dus beschermt. Hoeveel olie nodig is staat meestal beschreven in de handleiding.

Een goed opbergsysteem voor luchtgereedschappen

Voor zulk gereedschap is het handig om een overzichtelijk opbergsysteem te hebben in huis of op de werkplaats. Je zou zelf een opbergsysteem kunnen maken van lades en kastjes. Er zijn echter ook commerciële en professionele gereedschapswagens te koop. Deze bestaan meestal uit een aantal lades met verschillende compartimenten. Om alles snel ter plekke te krijgen zijn er onder de gereedschapswagen 4 wielen aan bevestigd. Hiermee rijd je de wagen soepel van plek A naar B. Pneumatisch gereedschap en ander gereedschap kan duur in de aankoop zijn. Dit is ook een reden om de apparaten goed op te bergen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: