Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van LTL

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een van de veel voorkomende term in de wereld van transport en logistiek is ‘LTL’. Dit staat letterlijk voor Less Then Truckload. Hoe ziet LTL uit en waarom is het zo belangrijk in de transportindustrie? In deze blog gaan we kijken naar de betekenis van LTL en waarom het zo belangrijk is.

Wat is LTL?

LTL verwijst naar een type vrachtvervoer dat wordt gebruikt wanneer de verzending niet groot genoeg is om een volledige vrachtwagen te vullen. Met andere woorden, LTL-vracht is vracht die minder ruimte in beslag neemt dan een hele vrachtwagen en daarom wordt deze gedeeld met andere ladingen in dezelfde vrachtwagen. Dit is in tegenstelling tot FTL, Full Truck Load, waarbij een volledige vrachtwagen wordt gebruikt voor een enkele zending.

Waarom is LTL

LTL is belangrijk om verschillende redenen, zowel voor bedrijven als voor de algehele efficiëntie van de transportindustrie. Hieronder worden een aantal belangrijke redenen genoemd.

Kostenbesparing

Een van de belangrijkste voordelen van LTL is kostenbesparing. Als je slechts een gedeelte van een vrachtwagen nodig hebt voor je zending hoef je niet te betalen voor de hele vrachtwagen. Dit maakt LTL een kosteneffectieve optie voor kleinere zendingen, omdat je alleen betaalt voor de ruimte die je daadwerkelijk gebruikt.

Efficiëntie

LTL draagt bij aan de efficiëntie van de transportindustrie door het maximaliseren van de vrachtcapaciteit van elke vrachtwagen. Hierdoor worden er minder lege ruimtes verspild, wat goed is voor het milieu en kostenbesparend is voor transportbedrijven.

Minder overbelasting

LTL helpt ook om overbelasting van vrachtwagens te verminderen. Als kleinere zendingen worden gecombineerd in een vrachtwagen wordt het totale gewicht beter verdeeld wat de veiligheid op de weg verbetert.

Hoe werkt LTL?

Het proces van LTL is vrij eenvoudig. Eerst wordt de vracht opgehaald bij de verzender en naar een distributiecentrum gebracht. Daar wordt de vracht geconsolideerd met andere kleine zendingen die dezelfde bestemming hebben. Vervolgens wordt de vracht geladen in een vrachtwagen en naar het distributiecentrum van de ontvanger gebracht. Bij aankomst wordt de vracht gesorteerd en afgeleverd bij de verschillende bestemmingen.

Lees hier meer als je een transportbedrijf nodig hebt.

 

Vond je deze blog over LTL bij transport interessant? Lees dan ook deze blog.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: