Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van LTE

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
4.5
(2)

Wat betekent lte op je smartwatch?

Om meteen met de deur in huis te vallen: lte betekent in dit geval long term evolution. Daarmee schiet je waarschijnlijk nog weinig op. Wat is lte nu echt? Het wordt wellicht al wat duidelijker wanneer je hetzelfde symbool op je smartphone ziet staan. In de huidige situatie kan je lte gelijk stellen met 4G of 5G. Het is niet exact hetzelfde, maar het houdt in dat je verbinding kan maken met de bestaande moderne netwerken voor mobiele telefonie. Het symbool is zowel beschikbaar voor Android toestellen als die van Apple. Wel iets om over na te denken als je een smartwatch koopt met lte.

Hoe werkt lte op je smartwatch?

Net als in je smartphone zit er een simkaart in je smartwatch. Deze wordt een esim genoemd. In tegenstelling tot een simkaart in je smartphone kan je deze simkaart niet verwijderen, deze is ingebouwd. Ook kan je deze simkaart niet afzonderlijk gebruiken met een apart data-abonnement. De kaart kan alleen verbonden worden met een simkaart in een bestaande smartphone. Als dat eenmaal is gebeurd, maakt de smartwatch gebruik van het abonnement dat jij hebt voor je smartphone. Je bent derhalve overal bereikbaar (althans binnen bereik van zendmasten) met je smartwatch terwijl je smartphone elders ligt.

De voordelen van een smartwatch met lte

Een smartphone meenemen als je gaat sporten is vaak lastig. Het betekent extra gewicht en je moet er ook een goede plek voor hebben. Daarnaast loop je het risico van beschadiging, verlies of zelfs diefstal. Je bent nu eenmaal minder geconcentreerd op andere zaken indien je je volledig op je prestatie focust. Maar aan de andere kant wil je ook onderweg bij het sporten wel bereikbaar blijven. Laten we maar duidelijk zijn, zeker voor de jongere generaties is het niet echt voorstelbaar om niet de mogelijkheid te hebben om te digitaal te communiceren.

Wat kan de moderne smartwatch nog meer?

Uiteraard is het afhankelijk van het type smartwatch dat je koopt en het prijskaart dat er aanhangt. Maar in het algemeen beschikt een smartwatch over een gps. Je kan dus de weg vinden, je positie bepalen en een route plannen. Daarnaast is er ook een elektronisch kompas indien je onvoldoende contact hebt met satellieten voor een positiebepaling. Verder is er een gyroscoop zodat de mogelijkheid bestaat om hellingen te meten. Dat is zowel op de fiets als lopend een handig hulpmiddel.

De smartwatch als gezondheidshorloge

Naast het gebruik bij het sporten is een smartwatch ook handig om een indicatie te krijgen van je gezondheid. Er zit een stappenteller op zodat je kan zien in hoeverre jij je dagelijkse beweging krijgt. Verder kan je met te hartslagmeter goed testen hoe het zit met jouw conditie. Daarbij is de hartslag tijdens inspanningen minder van belang dan het herstel na de inspanningen tot een normaal ritme. De meeste eenvoudige modellen beschikken verder nog over een calorie-teller en een slaapkwaliteit meter. De meer luxe modellen kennen daarnaast nog een groot aantal andere functies waaronder bloeddruk en saturatie meters. De keuze is aan jou.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.5 / 5. Stemmen telling: 2

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Techniek & Wetenschap
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: