Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van lounge

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een lounge is een plek die specifiek bedoeld is om de gebruiker tot rust te laten komen. In een lounge (kamer) tref je lounge meubels, rusige kleuren en muziek aan. Dit draagt bij aan de lichamelijke en geestelijke ontspanning.

De klassieke lounge feauteuil

Dit is de traditionele vorm van een ligstoel, in wezen een armloze stoel die in een permanent achteroverleunende positie staat.

Hij wordt over het algemeen gebruikt in huiselijke ruimtes om licht uit te rusten, of om ontspannen te zijn, maar toch in een positie om een gesprek te voeren.

Ze doen het goed in kamers met veel natuurlijk licht, waar “zonnebaden” binnenshuis een optie is.

Deze loungers kunnen geweldig zijn voor middagdutjes, of ze kunnen een woonkamer aanvullen. Je hebt ze waarschijnlijk wel eens in films gebruikt zien worden door psychologen die hun cliënten ondervragen.

Relaxfauteuils

Hoewel technisch gezien geen lounge stoel, hebben veel warenhuizen relaxfauteuils opgenomen in hun “lounge” secties, zodat ze een vermelding verdienen.

Relaxfauteuils zijn in wezen fauteuils die achterover kunnen worden gezet (uiteraard), en de meeste hebben een voetstang die wordt losgelaten zodra hij in de ligstand staat.

Hetzelfde concept wordt ook gebruikt in banken en dergelijke.

Deze kunnen prettig zijn omdat ze de mogelijkheid bieden tot positionering, en ze worden niet permanent op hun plaats gehouden.

Ze bieden echter misschien niet dezelfde helling, en dus het comfort dat traditionele varianten hebben.

Chaise Lounges

Chaise lounge stoelen hebben een verscheidenheid aan stijlen die kunnen variëren van strak en modern, maar ook op zoek naar iets uit het Victoriaanse tijdperk.

Chaise lounge stoelen meestal niet komen in een liggende positie, ze zijn verlengd stoelen die rust mogelijk terwijl ze lang genoeg om niet nodig een voetenbankje voor voet rusten.

Ze zijn ook dubbel als een kleinere bank waar twee mensen comfortabel kunnen zitten.

Je zult ze vaak zien in de wachtkamers bij de tandarts of artsen, waar ze er professioneel uitzien en toch een zithoek bieden.

Ze grote verscheidenheid van stijlen die worden geleverd met een chaise lounge stoel betekent dat ze een aanvulling op veel verschillende soorten van de woonkamer esthetiek.

Buiten loungen?

Bij lekker weer is het heerlijk om buiten te loungen en dan wil je daar natuurlijk comfortabel bij zitten. Speciaal voor dit doeleinde zijn de afgelopen jaren prachtige houten loungesets gemaakt. Deze kunnen goed tegen de elementen en geven je de mogelijkheid ook buiten te genieten en te ontspannen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedsprei
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: