Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van loopvlak sneeuwkettingen

Deze term wordt uitgelegd door:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inhoudsopgave

5
(1)

Je kan niet wachten op binnenkort weer op wintersport te vertrekken richting Oostenrijk. Je gaat graag met de auto om onderweg alvast het vakantiegevoel op te snuiven en te kunnen genieten van de mooie natuur. Uiteraard neem je ook altijd sneeuwkettingen mee. Hieronder meer informatie over de betekenis van de speciale loopvlak sneeuwkettingen. Dit is een nog redelijk onbekende sneeuwketting soort, dus wellicht is het verstandig om hieronder meer te lezen over welke auto’s geschikt zijn voor deze kettingen.

Wat zijn loopvlak sneeuwkettingen?

Heb je weleens gehoord van loopvlak sneeuwkettingen? Deze kettingsoort wordt niet om de gehele band gelegd, maar alleen over het loopvlak, vandaar ook de naam. Bij een Volvo SUV of Tesla zijn alleen maar loopvlakkettingen toegestaan. Deze banden nemen ook veel minder ruimte in beslag als ze van de band af zijn en weer opgeruimd dienen te worden in de auto. Bij auto’s waarbij de wielmaat erg groot is, is het soms lastig om ruimte te vinden in de wielkast voor een traditionele sneeuwketting. Daarom is voor zulke auto’s een loopvlak sneeuwketting ontwikkeld. Ook deze kettingsoort is toegestaan als sneeuwketting verplicht zijn, mits ze perfect om de band heen passen. Anders kun je alsnog een bekeuring krijgen in gebieden waar deze verplicht zijn. Een sneeuwketting kopen van tevoren is aan te raden, zodat je ook minimaal één keer kan oefenen met het monteren van de sneeuwkettingen op jouw auto.

Hoe bevestig je een loopvlak sneeuwketting?

Deze kettingsoort wordt bevestigd aan een wielbout. Check dus van tevoren goed de maat van de wielbout om de juiste loopvlak sneeuwketting aan te schaffen. Vaak ligt de maat tussen 17 mm en 22 mm. Er zijn diverse merken die deze speciale loopvlak sneeuwkettingen in het assortiment hebben zoals Maggi en RUD. Vervolgens spant de ketting zich automatisch rondom jouw band of door middel van wat hulp van een ratelsysteem, zodat deze perfect vast zit aan het wiel. De kettingen van deze merken zijn ook officieel gecertificeerd en veilig bevonden om in extreme weersomstandigheden te rijden.

Loopvlak sneeuwkettingen worden dus voornamelijk gebruikt bij auto’s waarbij de ruimte in de wielkast beperkt is of auto’s met grote wielen eronder. Doordat je de ketting alleen onder het loopvlak (waar de band contact heeft met de weg) schuift, heb je ruimte over in de wielkast en in je kofferbak als je de kettingen na gebruik weer opruimt. Oh ja… maak ze altijd wel even schoon en droog als je ze opruimt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?