Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Loopslot

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
5
(1)

Men gebruikt niet voor iedere deur eenzelfde slot. Over de jaren heen zijn we tot de conclusie gekomen dat bepaalde sloten het fijnste zijn per kamer. In je voordeur gebruik je vanzelfsprekend een ander slot dan in je woonkamer. Er zijn constructies die je in vrijwel elk huis tegen zult komen, en dat komt omdat ze nou eenmaal instinctief goed werken voor de ruimte waar ze voor bedoeld zijn.

Dagschoot en Nachtschoot

Bij de voordeur zul je al snel een slot gebruiken met een “Dagschoot” en een “Nachtschoot”. De dagschoot is wat in de sleuf valt van de deurpost en de deur op zijn plek houdt. De nachtschoot is de extra beveiliging die uit het slot komt wanneer je deze op slot draait.

Een loopslot heeft geen nachtschoot. Dat wil dus zeggen dat je bij het monteren van een loopslot deze vermoedelijk op een tussendeur wilt hebben. Dit zijn de deuren die van de woonkamer naar de gang gaan, of van de hal naar je slaapkamer. Een slot dat wel de deur op zijn plek houdt, maar vooral dient om tocht tegen te houden. Zo kom je niet met onnodig veel sloten en sleutels in aanraking, en voel je je toch veilig en comfortabel in je eigen huis.

Lokaal kun je zoeken naar een slotenmaker die het juiste slot voor de juiste deur heeft en kan repareren door online te zoeken op bijvoorbeeld “ slotenmaker Sittard ”.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: