Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van loodgieter

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Je hebt vast en zeker weleens van een loodgieter gehoord. Veel mensen weten dat een dergelijk persoon diverse problemen verhelpt. Maar velen weten de exacte betekenis niet.

Definitie van loodgieter

Een loodgieter is iemand die als beroep water- en gasleidingen aanlegt en repareert. Dit is echter een betrekkelijk oude definitie. Tegenwoordig houdt het beroep veel meer in. Een loodgieter verricht tegenwoordig immers ook werk aan verwarmingsinstallaties, de riolering en sanitair. Sommige loodgieters verhelpen zelfs een daklekkage. Kortom: een loodgieter is dus in veel verschillende situaties in te schakelen. Geen idee of jij een loodgieter in kunt schakelen? In onderstaande tekst lees je een aantal problemen waarbij een loodgieter hulp kan bieden.

Lekkage

Een lekkage kan verschillende vormen hebben. Zo kan jouw waterleiding of afvoer lek zijn. Daarnaast kan er sprake zijn van een daklekkage. Vaak is een lekkage met het blote oog zichtbaar. In dat geval schakel je direct een loodgieter in. Probeer niet zelf het probleem te verhelpen. Vaak wordt het dan alleen maar erger. Hierdoor ontstaat meer en meer schade. Een loodgieter kan een lek in jouw leidingnetwerk of dak snel dichten. De schade blijft zo beperkt. Is de lekkage niet zichtbaar maar is het vermoeden van een lek wel aanwezig? Ook dan schakel je een loodgieter in. Wacht vooral niet te lang, want een ‘onzichtbare’ lekkage kan veel schade aanrichten.

Verstopping

Stroomt het water niet of nauwelijks meer weg? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een verstopping. Voordat je een loodgieter inschakelt, kun je zelf proberen de verstopping te verhelpen. Dit kan met behulp van een ontstopper, ontstoppingsveer of ontstoppingsmiddel. Bij een hardnekkige verstopping heeft dit echter geen effect. In dat geval schakel je een loodgieter in. Een loodgieter kan de afvoer wel makkelijk ontstoppen. Hij beschikt namelijk over de benodigde kennis en het juiste gereedschap. Heb je vaker te maken met een verstopping? Dan kan een loodgieter ook regelmatig je afvoer doorspuiten. Hierbij verdwijnt rommel uit de leidingen. Dit maakt de kans op een verstopping een stuk kleiner.

Problemen met cv-ketel

Komt er geen warm water meer uit je kraan? Grote kans dat er een probleem is met je cv-ketel. Vaak is het slechts een storing. Deze is snel verholpen wanneer je direct een loodgieter inschakelt. Veel loodgieters hebben hiervoor zelfs een speciale spoedservice, zoals deze loodgieter. Ga niet zelf aan je ketel prutsen maar laat dit over aan een loodgieter. Een cv is bijzonder complex en een loodgieter weet precies wat hij moet doen. Alleen dan wordt een storing snel verholpen. Is je ketel kapot en wil je deze vervangen? Ook dan kun je een loodgieter inschakelen.

Installatiewerk

Een loodgieter schakel je niet alleen in bij problemen. Ook voor installatiewerk doe je namelijk een beroep op een vakman. Zo kan een loodgieter onder meer leidingwerk verleggen. Dit is vaak noodzakelijk bij het verbouwen van een badkamer of keuken. Laat je dit werk door een loodgieter doen? Dan is de kans op een lekkage bijzonder klein. Een loodgieter weet namelijk precies wat hij moet doen. Daarnaast kan een loodgieter sanitair verwijderen, plaatsen en installeren. Op deze manier voorkom je schade of een verkeerde aansluiting.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: