Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van lits-jumeaux

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is lits-jumeaux?

Lits-jumeaux is een Franse term die je vaak hoort bij beddenwinkels. Het woord is een samenvoeging van het woord ‘lits’, wat staat voor bedden en het woord ‘jumeaux’ wat tweelingen betekent.

Het woord lits-jumeaux wordt gebruikt voor twee gelijke bedden die tegen elkaar aan zijn geschoven; vandaar ook het tweelingen component.

Eigenschappen van een lits-jumeaux

Een lits-jumeaux is minstens 160 cm breed en daarmee groter dan een standaard 2-persoonsbed. Van origine kunnen de twee losse bedden wel tegen elkaar gezet worden, maar voorkomen de zijkanten aan de binnenzijde het dat je in elkaars bed kunt rollen. Tegenwoordig zijn deze bedden zo ontworpen dat je met meer comfort naast elkaar kunt liggen en wanneer je dat wenst ook los van elkaar kunt slapen.

Beddengoed bij een tweelingbed

Zoek je een dekbedovertrek of molton voor je tweelingbed dan hoef je niet lang te zoeken. Je kunt gewoon kiezen voor standaard dekbedovertrekken, lakens en meer. De afmetingen wijken namelijk niet af van die van een tweepersoonsbed zonder losstaande bedden. Let wel, als je de bedden uit elkaar wilt zetten, dan moet je natuurlijk wel rekening houden met de afmetingen van de losse bedden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: