Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van lekstroom

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een lekkage in natuurlijk alles behalve prettig. Des te belangrijker is het dus om ervoor te zorgen dat je een eventuele beginnende lekkage vroegtijdig de kop in kunt drukken. Een lekkage kan namelijk verstrekkende gevolgen hebben voor de woning. Denk hierbij aan bijvoorbeeld lekkage aan de leidingen. Omdat het lastig is om een lekkage in een vroegtijdig stadium te kunnen opsporen, is het aan te raden om lekdetectie te laten uitvoeren. Waarom dit belangrijk is en hoe het in z’n werk gaat, vertellen we je in dit artikel.

Wat houdt lekdetectie in?

Wat is de betekenis van lekdetectie? Wanneer je het vermoeden hebt dat er een lekkage is, is het fijn dat dit met volledige zekerheid kan worden vastgesteld. Door een lekdetectie te laten uitvoeren, wordt er gekeken naar de bron van de lekkage. Dat wordt gedaan door speciale apparatuur, welke meestal werkt door een warmtebeeldcamera. Met deze speciale camera kan er namelijk exact in kaart worden gebracht waar de leidingen in zowel de vloeren als de muren lopen, zodat er niet onnodige hoeft te worden gehakt in een muur. 

Last van lekstroom?

De meeste mensen denken bij lekker natuurlijk aan een lekkage aan de leiding, maar wist je dat je ook te maken kunt krijgen met lekstroom in bijvoorbeeld je auto? Dat wil zeggen dat je auto stroom verbruikt, terwijl deze niet aanstaat of juist wel aanstaat en teveel stroom verbruikt, waardoor de accu het niet aan kan. Het is dan van belang dat deze lekstroom zo snel mogelijk wordt gedetecteerd, zodat het kan worden verholpen. Belangrijk is om gebruik te maken van het juiste isolatiemateriaal. Ondanks het feit dat het lekken van stroom niet volledig kan worden tegenhouden door het gebruik van isolatie, kan het werk worden beperkt.

Wat kun je doen tegen lekstroom?

Wanneer je problemen hebt met je auto, dan kun je deze kosten vaak niet verhalen op je verzekering. Ondanks het feit dat online je auto verzekeren tegenwoordig heel eenvoudig is, zien we toch dat geen enkele verzekeraar dit soort problemen dekt. Je zult dus zelf op zoek moeten gaan naar een passende oplossing. Dit kun je op een aantal manieren doen. Het meest voor de hand liggend is natuurlijk om je auto naar de garage te brengen en deze daar te laten nakijken. Houd er echter wel rekening mee dat de kosten flink op kunnen lopen. Denk hier dus goed overna.

Meer dan alleen de leidingen

Het voordeel aan het inzetten van lekdetectie, is dat het niet alleen geschikt is voor de leidingen. Alhoewel dit natuurlijk wel de meest voor de hand liggen plek is waarvoor het wordt gebruikt, zien we ook dat het wordt ingezet om te kijken of er eventuele lekkages zijn aan het dak. Ook dit kan namelijk pas in een laat stadium daadwerkelijk met het blote oog worden geconstateerd. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat wanneer het water vanuit het dat direct de spouwmuur inloopt, je dit met het blote oog niet ziet. Dus heb jij het gevoel dat er ergens in de woning iets niet helemaal in orde is, wacht dan niet te lang en zorg ervoor dat er iemand komt die een lekdetectie voor je kan uitvoeren.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: