Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van LED spotjes

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Kijk in een keuken, slaapkamer, gang of woonkamer, en het is zeer waarschijnlijk dat je ten minste één – zo niet een cluster – kleine schijnwerpers krijgt die netjes in het plafond zijn genesteld.

LED spotjes zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen, en terecht. Ze zijn modern, gemakkelijk te vervangen en vooral veelzijdig.

De sleutel tot de veelzijdigheid van een LED spotje ligt in de kleur en de stralingshoek. Bredere stralingshoeken en warmere kleuren zijn ideaal voor omgevingsverlichting, waarbij het licht over een groter gebied wordt verspreid. Koelere kleuren en smallere hoeken zijn ideaal om specifieke armaturen of delen van een kamer te accentueren, wat vooral handig is in commerciële of openbare omgevingen.

Wat zijn led spotjes?

Sinds zijn opkomst is de LED-technologie snel doorgedrongen tot bijna elke trede van de verlichtingsindustrie, en LED-alternatieven voor bijna elk gloeilampontwerp zijn nu overal verkrijgbaar. Spotlights zijn geen uitzondering.

Simpel gezegd, LED spotjes zien eruit en werken op precies dezelfde manier als jouw oude halogeen- of gloeilampspots, maar gebruiken moderne LED-technologie als hun primaire lichtbron. Dit brengt een hele reeks voordelen met zich mee, van lagere bedrijfs- en vervangingskosten tot verlaagde energierekeningen en het lonende gevoel bij te dragen aan een schonere planeet.

Waarom zou ik overschakelen op LED spotlights?

Voor velen is de belangrijkste belemmering voor het overschakelen op led-lampen zowel een gebrek aan informatie als de valse indruk dat led duurder is en uiteindelijk inferieur is aan oudere technologieën.

Dit was misschien een aantal jaren geleden waar, maar tegenwoordig bootsen LED-lampen met succes de warme gloed en helderheid van jouw oudere gloeilampen feilloos na, terwijl ze tot wel 90% besparen in de energiekosten.

Ondanks de matig hogere initiële kosten, kunnen LED-spots zichzelf terugbetalen door middel van lagere energiekosten binnen een jaar of minder, dus als je bedenkt dat LED-lampen zijn ontworpen om 20-50x langer mee te gaan dan traditionele gloeilampen, kunnen de mogelijke besparingen met hen kan enorm zijn.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedsprei
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: