Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van LED profielen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een LED profiel is eigenlijk niets meer en niets minder dan een soort buis met een uitsparing waarin je één of meerdere LED strips kunt bevestigen. Een LED profiel wordt gebruikt om ledstrips op een nette wijze te monteren. Dit kan zijn in of op het plafond, in of op de muur, op een trap, in een koof en noem zo maar op. LED profielen maken het mogelijk om de ledstrip netjes te monteren.

Van welk materiaal is een LED profiel gemaakt?

De meeste LED profielen zijn gemaakt van aluminium. De buitenste laag van het profiel is vaak geanodiseerd, waardoor deze niet gaat roesten. Tevens maakt deze laag het mogelijk om een LED profiel samen met waterdichte ledstrips te gebruiken in vochtige ruimtes of buiten. Een ledstrip moet minimaal over een ip-waarde van 44 beschikken om geschikt te gebruiken in vochtige ruimtes of buiten.

Wanneer gebruik je een LED profiel?

Een LED profiel gebruik je om een led strip op nette wijze in een koof, op een plafond of op een muur te bevestigen. Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om het profiel in de muur of het plafond te monteren. Steeds meer mensen kiezen voor inbouw profielen in plaats van opbouw profielen.

LED profielen zijn in veel situaties de meest ideale oplossing om ledstrips op een afgewerkte manier te bevestigen in huis of buiten. Een van de vele toepassingen is in het plafond. Er kan gekozen worden tussen een LED profiel in of op het plafond. Voor een inbouw profiel is het nodig dat er rekening gehouden is met ruimte in het plafond om de verlichting in te bouwen. Vaak is dat niet het geval waardoor men kiest voor opbouw LED profielen op het plafond. Hetzelfde geldt ook bij toepassing op een muur. Is er vooraf geen rekening gehouden met LED profielen en LED strips in de muur? Dan is het nodig om opbouw LED profielen te gebruiken. Deze zijn gemakkelijk tegen de muur te bevestigen.

 

Bron: Ledstripxl.nl

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Huis & DIY
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: