Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van LCD

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een LCD is een afkorting van liquid Crystal display. Dit display zorgt ervoor dat jij beeld hebt op je telefoon of tv. Het zijn kleine pixels in het scherm die door een lichtbron licht ontvangen in de juiste kleur waardoor er een beeld wordt gevormd. Het geven van de kleur aan pixels moet continue aanwezig zijn. Daarom dat een scherm nooit volledig zwart wordt weergegeven als het apparaat aan is. Ook zorgt dit licht ervoor dat het scherm helder is en duidelijk te zien is. Er zijn meerdere soorten displays en varianten hiervan en LCD is hier een van.

Varianten Lcd-schermen

Er zijn ook TFT-LCD schermen. Deze bieden een beter beeld kwaliteit en hebben een grotere resolutie. Daarnaast is het wel zo dat vanuit andere kijkpunten het beeld slechter is. Het beeld is dus goed te bekijken alleen vanuit de voorkant. De IPS-LSD is een van de nieuwste varianten van de LSD schermen. Het wordt gebruikt om IPhone en toestellen van LG een mooi beeld te geven. De kleuren van deze schermen zijn veel beter gelinkt en vergelijkbaar met de werkelijke kleuren van de natuur. Ook zijn ze vanuit elke kijkhoek hetzelfde en hebben ze een beter beeldkwaliteit.

AMOLED schermen

AMOLED schermen zijn schermen die uit veel kleinere led-lichtjes bestaan dan LCD schermen. Door deze kleine lichtjes is er geen achter licht extra nodig. Het uitstralen van licht doen de pixels alleen als dat ook echt nodig is. Er kunnen dus bepaalde pixels aan en uit zijn tegelijkertijd. Hierdoor kan het scherm veel dunner worden gemaakt dan andere schermen. Daardoor is de gevoeligheid hoger dan ooit. Dit zorgt voor een zuiniger scherm die minder energie verbruikt, grote contrasten kan laten zien in kleur echter is de helderheid van het scherm wel lager en zijn de kleuren minder natuurgetrouw.

Telefoon reparatie

Een IPhone repareren kan door veel problemen op te lossen. Het ligt eraan wat er precies aan de hand is met de telefoon. Anders kan een IPhone niet gemaakt worden, maar in het algemeen kan alles vervangen en gerepareerd worden echter is dit een keus. Dit omdat veel IPhone reparaties duur zijn. De kans dat je dan het kopen van een nieuwe IPhone gaat overwegen is dan groot. Ook een iPhone reparatie laten doen in Limburg is mogelijk op veel verschillende plekken, maar kijk wel altijd eerst naar de reviews en/of recensies van andere klanten. Dit vanwege dat er ook veel bedrijven zijn die een IPhone reparatie in Limburg garanderen, maar dit uiteindelijk niet optimaal gedaan wordt.

Is je scherm kapot of moet je telefoon een nieuw oplaadsysteem of oplaadpunt dan kan dit ook bij een IPhone reparatie bedrijf. Dit zijn namelijk veel voorkomende problemen onder telefoons en vooral IPhone. Is er iets met je beeldscherm van de IPhone, zoals het vasthangen, het hebben van een rode gloed, het beeld blijft donker of er staan strepen door het beeld dan is de LCD kapot van de telefoon. Het scherm van je telefoon moet dan vervangen worden. Dit duurt vaak niet heel lang. Het maken van een LCD scherm van een iPhone kost namelijk maar ongeveer 30 minuten. Ook andere reparaties zijn mogelijk, zoals een ipad reparatie in Limburg.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: